Ersoy Dede

Ersoy Dede

01 Aralık 2015, Salı

RTÜK’teki İhanet 1

A Haber ve 24 TV'ye verilen sansür kararlarından sonra, RTÜK içindeki FETÖ muhibi yapıyı hem televizyonlarımızda hem de köşelerimizde deşifre ettik.. Etmeye de devam edeceğiz.. Verdikleri yayın durdurma ve uyarıla cezaları yetmedi, bugün-yarın yine bekletilen cezalar tebliğ edilecek bizim kanallara.. Etsinler.. Öyle bir kitle var ki, ".. CnnTürk'ten PKK propagandası izleyeceğime A Haber'den sualtı belgeseli 24 TV'den vahşi doğa izlerim" diyor vatandaş.. Açık açık söylüyorum buradan; vereceğiniz cezadan korkan sizin gibi olsun..

**
Bu işin bir tarafı.. Gelelim diğer tarafına.. Yani bu cezalara neden maruz kaldığımıza.. Bakın arka arkaya yazılar ve yayınlarla RTÜK'teki Fethullahçı ihanet yapısını deşifre etmeseydik, hâlâ daha bir seçim yapılmış ve yapı tesis edilmiş olmayacaktı.. Bu çok açık ve net.. Cem Küçük, yaklaşmakta olan fırtınayı haber verdiği için hızla seçim yapıldı.. Yoksa 18 haftadır başkan seçilemiyordu.. İçeride yaşanan panik, 'bakın zaten Başkan da Ak Partili' denilerek ötelendi.. Seçim yapıldı ve yeni Başkan koltuğuna oturdu.. Oturdu fakat kucağında sıcak patatesle birlikte..
**
Bir kere RTÜK yakın dönemde bir enkaz bıraktı yeni gelenlere.. Eski Başkan Davut Dursun'un altında imzası olan kararları bu millet hiçbir zaman unutmayacak.. 'Gezi parkı demokratik bir girişimdir' diyen kanallar mesela, böylesi bir kalkışmanın propagandasını fiilen yürüttüğü halde, Davut Dursun sayesinde ceza almadı.. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün en alçakça saldırısına maruz kaldığında, ailesine dönük iğrenç bir komploya uğradığında, o ihaneti haber yapan HALK TV de yine Davut Dursun sayesinde cezadan kurtuldu.. O alçaklığı yayınlayan kanal için RTÜK adeta Numan Kurtulmuş'a parmak sallayarak; "siyasiler sert eleştirilere açık olmalıdır" dedi..
**
Gelin isim isim gidelim değerli dostlar.. Ak Parti kontenjanından, 14 mayıs 2013'te üye olarak atanan Nurullah Öztürk.. FETÖ medyasının ileri gelenlerinin 'Nurullah Abi'si.. Metin Yıkar'a da, Mustafa Ünal'a da Abdullah Abdülkadiroğlu'na da çok yakın.. Peki nasıl kabul ettirmiş kendini diye baktığınızda manzara derinleşiyor.. Meğer karar verici noktalardaki isimlere ulaşmasında bir milletvekili arıcılık etmiş.. Aynı zamanda Ak Parti'nin de önemli isimlerinden biri olan bu milletvekili, ne yaptığının farkında mı, değil mi bilmiyorum. O yüzden şimdilik adı bende saklı.. Ancak tek bildiğim şu.. Nurullah Öztürk'ün alınması için, Cemaat'in doğrudan hedef tahtasına koyduğu Hüseyin Pala oyun dışına çıkarıldı.. Nurullah Öztürk, daha önce de yıllarca RTÜK raporlama dairesinin (- ki bu, cezaların da verildiği daire) başkanlığını yaptı. Seçim döneminde hangi uzmanın hangi kanala bakacağına kadar o karar veriyordu.. Bu kısım çok önemli.. Zira bu izleme sırasında zihni alt yapı ile izlemekle sorumlu olduğu kanalın görüşlerinin örtüşmesi ya da karşı gelmesi, ortaya çıkacak olan sonuca doğrudan tesir edebiliyor..
**
Hamit Ersoy'un referansında ise çok daha tesirli bir isim var.. Eşi Ak Parti'nin MKYK'sındaydı.. O zaman sorun yoktu.. Ne zaman milletvekili yapılmayacağı belli oldu ve parti yönetiminden uzaklaştı o zaman Hamit Ersoy'un içinden başka bir adam çıktı.. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş için düzenlenen o alçakça komplo karşısında cezaya gerek görmeyen imzalardan biri de Hamit Ersoy'a ait..
**
RTÜK'teki tablo böyle.. Daha devam edeceğiz.. Sadece kim olduklarını değil, ne yaptıklarını da bir sonraki yazıda koyacağız ortaya.. Tek tek.. Karar karar yazacağız.. Bütün bu sansür gibi cezaların bir nedeni var. Ve bu ortaya elbette çıkacak. Gizli mi kalacağını düşünüyordunuz?.. Kalın sağlıcakla

SON DAKİKA