Ersoy Dede

Ersoy Dede

11 Ocak 2016, Pazartesi

Delil Oluşturmaya Çalışıyorlar

Beyaz Show'da yaşanan hadiseyi gördünüz.. Bir kadın kendini 'öğretmen' olarak tanıtarak katıldığı canlı yayında, propaganda yaptı.. o anlar internete düştüğü andan itibaren şu soruyla karşılaştım : 'çocuklar ölmesin' demenin nesi PKK propagandası?..'
Soru mantıklı. Öğrenmek isteyene izah edelim..
**
Değerli dostlar, gizli servislerin ve onların taşeronu olan terör örgütlerinin propaganda metotları, değişen şartlara göre düzenli olarak güncellenir. Misal 11 Eylül Saldırıları mı El Kaide için iyi bir propagandadır yoksa 'El Kaide' olarak anlatılan bir eğitim kampında çekilmiş voleybol oynayan çocuklar görüntüsü mü?.. Döneme ve şartlara göre her ikisi de..
Demem o ki, her 'propaganda' dendiğinde, 'ama bir kez olsun PKK bile demedi, bunun neresi propaganda?' demeyin..
**
Bakın şimdi hayal edin..
Aynı program..
Aynı atmosfer..
Bir terörist katılmış canlı yayına ve, tatlı tatlı konuşurken..
Misal çiçeklerden, böceklerden söz ederken, birden bire "… Biji Serok Apo, PeKeKe, Yaşasın Halkların Kardeşliği vs…." diye slogan atmaya başlasa.. Ne olur?..
Biliyorsunuz eskiden yöntemleri buydu. Gerilla Gösteri..
Dingin bir ortama sızıp orada sloganlarını yükseltmek..
Beyaz Show'da bu pek âlâ denenebilirdi. Ama yapmadılar..
Yapsalardı ne olurdu?.. Arz edeyim..
Hemen telefon kesilir.. PKK lanetlenir..
Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulur. Milliyetçi duygular en üst seviyeye çekilip, zirvede bırakılırdı.. Net..
Ama PKK ne yaptı?. Başka bir taktik denedi.. Kendi propagandasını yapmaktansa, "düşman" olarak gösterdiği Türkiye Cumhuriyeti devletini 'katil' ilan etmeyi tercih etti.. Yani örgütünün propagandasını değil devletin karşı propagandasını yaptı.. Bunu da toplama ekledi..
**
'Toplam'a eklemekten kastım şu.. Bir güç, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere Trajedisi'nden, Oslo görüşmelerine, Eren Erdem'in TBMM'deki sarin gazı ithamından Berkin Elvan'a kadar pek çok meseleyi alt alta toplayıp, Türkiye'ye karşı kurulmaya çalışılan kumpasa delil oluşturuyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı, insanlığa karşı suç işlemekle itham edip uluslararası alanda itibarsızlaştırmak hatta yargılatmak istiyor.. Bunu yaparken de elindeki tüm sosyolojik doneleri kullanıyor.. Öyle de ustalıkla kullanıyor ki, neticesinde : "ya hu 'çocuklar öldürülmesin' demenin neresi suç olabilir ki?" deyip kalıyorsun..
**
PKK bunu yaptı.. Majör bir kanala sızdı ve daha sonra yapacağı uluslararası müracaata delil oluşturdu.. Bu videoyu söküp, dosyaya ekleyecek vakti geldiğinde.. Bir not daha.. Beyazıt Öztürk, öyle-böyle özür diledi.. Beyan esastır.. Nedamet getirenin nedameti sorgulanmaz. Ayrıca Beyaz'ın bu tip konularda sabıkası da olmadığından, kabulü çok da zor değil.. (Yani Mirgün Cabas'ın başına gelse de çıkıp özür dilese, 'hadi ordan' dersin.. Ama Beyaz tam öyle değil).. Tamam Beyaz özür diledi de, o anda Beyaz'la birlikte alkış tutan konuklardan henüz bir özür gelmedi. Ben isimlerini çok çok iyi bilmiyorum. Ama hepsi şöhretli tipler.. Neye karar verdiler acaba?.. Başlarını kuma gömmeye mi?.. Kalın sağlıcakla

SON DAKİKA