MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

24 Mayıs 2016, Salı

Dümende Erdoğan var, yola devam

AK Parti'nin Pazar günkü 2. Olağanüstü Kongresi'nin ana sloganı "Kutlu Yürüyüşe devam" idi. Diğer partilerdeki olağan kongrelerin bile kavga gürültü içinde geçmesine alışkın olanlar, AK Parti'deki bu sorunsuz, krizsiz, kaossuz yumuşak geçişleri anlayamıyor. Çünkü 'kutlu yürüyüşün' ne demek olduğunu çözemiyorlar. Başlıyorlar "AK Parti'de despotizm var, tek seslilik var o yüzden böyle oluyor" demeye.

Davutoğlu'nun, "Biz ahde vefayı her şeyin üzerinde tuttuk. Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz" sözleri 'Kutlu yürüyüş'ün açıklaması gibiydi.

Müzmin muhalifler AK Parti'yi kıskanmak yerine, sadece Davutoğlu'nun Kongre'de yaptığı konuşmanın kodlarını çözse, bu meselenin tek seslilikle veya despotizmle ilgisi olmadığını görecek ama neyse…

***

Büyük Kongre AK Parti'nin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dakikalarca ayakta dinlenen ve alkışlanan mesajıyla başladı. Erdoğan mesajında, "Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün, AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir, ama sizlerle gönül bağım hiç bir zaman kesilmedi, inşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek" dedi.

Kongrede Divan Başkanlığına seçilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Halkımızın bize tanıttığı adıyla 'AK Parti Tayyip'in partisidir'" dedi ve ekledi: AK Parti'nin tek bir lideri vardır o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

***

AK Parti'nin 3. Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, inşallah bir hafta sonra da güvenoylamasıyla 65. Hükümet'in Başbakan'ı olarak emaneti devralacak. Yıldırım'ın da Bekir Bozdağ gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur" ifadeleri dikkat çekti.

Yıldırım'ın millete 'müsterih olun' diyerek terörün kökü kazınıncaya kadar mücadeleye devam edileceğini söylemesi ve yeni anayasa ile Başkanlık sistemine geçiş sürecinin hızlandırılacağını söylemesi, AK Parti tabanındaki büyük beklentinin, yeni dönemde hız kazanacağının işareti.

***

Her partinin kongresinde kırgınlıklar ve sevinçler yaşanabilir. AK Parti Türkiye'de siyasetin amiral gemisi ve dümende de Erdoğan var.

Kongre, AK Parti'nin artık, kırgınlıklar ve sevinçler üzerinden birilerinin fayda sağlamasına izin vermeyecek kadar güçlü ve kurumsal kimliğe sahip olduğunu gösterdi.

AK Parti Kongresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan (Allah uzum ömürler versin) hayatta olduğu müddetçe, bu milletin siyasetin amiral gemisi AK Parti'de kimsenin delikler açılmasına müsaade etmeyeceğini de gösterdi.

Siyaset Erdoğan'da icraat Yıldırım'da. Bayrak yarışı Türkiye'yi güzel günlere taşıyacak…

SON DAKİKA