MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

14 Kasım 2017, Salı

Şanlıurfa'da “huzur” var

Birkaç gündür Şanlıurfa'daydım. Hava sıcak, insanlar sıcak, şehir sımsıcak.

400 binden fazla Suriyeliye şehrini, gönlünü açmış Şanlıurfalılar. Ama inanın çok daha az sayıda Suriyeli sığınmacının yaşadığı yerler kadar gündem değil Suriyeliler. Daha doğrusu Suriyelileri "problem" olarak görmüyorlar.

"Onlar kardeşimiz, savaştan kaçmış mazlumlar. Ensar'ın muhacire gösterdiği dayanışmanın yanında bizimkini söylemek ayıptır. Artık onlar da bizden biri. Suriyeli diye bir surunu yok Urfa'nın" diyorlar.

İstanbul'da bile 2 Suriyeli çocuk görünce burun kıvıranları gördüğüm için, geniş gönüllü, Peygamberlerin hemşehrisi Şanlıurfalılara bir kez daha selam olsun.

Urfalılar, memleket meseleleriyle çok yakından ilgileniyor. Bir kere Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgileri bambaşka. Balıklıgöl'deki bir kafenin üzerinde asılı kocaman bir panoda, "Yolun yolumuz, davan davamız, emrin başımız gözümüz üstüne Reis" yazısı dikkat çekiyordu.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'de başlattığı "değişim" hamleleri, istifa eden belediye başkanları, dolardaki yükseliş ile Kuzey Irak ve Suriye'deki gelişmeler Şanlıurfalıların ana gündem maddelerinden.

Bu konularda şikayetten ziyade, Erdoğan'ın meselelere el atmasından ve bizzat politikayı yönlendirmesinden dolayı bir güven duygusu hakim.

Dolar yükselirken aynı zamanda Borsa'nın da rekorlar kırmasındaki tezata dikkat çeken bir Urfalı esnaf, "Abla, bu ekonominin ruhuna ters. Demekki dolar üzerinden Reis'e ve Türkiye'ye operasyon çekiyorlar" dedi. Çok basit bir dille, borsa-dolar çelişkisi üzerinden net analizler yapıyor milletimiz.

***

Ancak en çok Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı hemşehrileri Ahmet Eşref Fakıbaba ile gurur duyuyor. Fakıbaba'nın etin kilosunu ucuzlatmayı başarmasını, "Bak Fakıbaba daha önce yapılamayanı nasıl kısa sürede gerçekleştirdi? O belediye başkanı iken de verdiği sözleri tutardı" diyorlar.

Anlayacağınız, Peygamberler Şehri'nde asayiş berkemal. Halk, sorunlarımız olsa da güzel günlerin geleceği konusunda umutlu. Ve algı operasyonlarına yüz vermeyecek kadar feraset sahibi.

İnşallah Türkiye'nin önü de Urfa'nın güzel insanları gibi aydınlık...

SON DAKİKA