MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

01 Ocak 2018, Pazartesi

Kılıçdaroğlu ve duvardaki leke

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 5 gün önce televizyonda"AKP'nin içinde ByLock kullananlar var dedim, var mı? Evet var. Bunu elinde belgesi olan kurumların açıklaması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu 2017 Nisan'ında da "AK Parti'de 120-180 arasında ByLokçu var" demişti. Hatta CHP o günlerde, halen kabinede yer alan 4 bakanın da ByLock kullandığını iddia etmişti. Aradan 9 ay geçti ancak Kılıçdaroğlu, her zaman yaptığı gibi ortaya attığı iddianın hükümet tarafından "ispatlanmasını" isteme huyundan vazgeçmedi.

***

ByLock, internet, İP girişi gibi konulara vakıf bir arkadaşım, FETÖ'nün 'Mor beyin' uygulamalarıyla İP yönlendirmesi yaptığı telefonlardan şifre ve kod ile ByLock'a giriş yapılmasının şart olduğunu belirterek, "Aksi halde zaten hukuk bunları saptayarak aklıyor. Önemli olan telefonun ByLock'a yönlendirilmesi değil kişinin kod ve şifre ile uygulamaya giriş yapıp yapmamasıdır" diyor. Nihayetinde 'mor beyin' yönlendirilmesi yapılan gözaltındaki 1000 kişinin tahliyesine karar verildi zaten.

***

Kılıçdaroğlu geçenlerde katıldığı bir televizyon programında da bazı mitinglerde konuşma metinlerini şu anda FETÖ'den hüküm giyen eski başdanışmanı Fatih Gürsül'un yazdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti'de 180 ByLock'çu var' sözleriyle ilgili bir iddia da Kılıçdaroğlu'nun, 'mor beyin' yönlendirmesinden haberdar olduğu yönünde.

FETÖ'nün, danışmanlar vasıtasıyla CHP'ye, "180 AK Partilinin telefonuna ByLock yönlendirmesi yapılacağını" üfürdüğü ve bunun üzerine "AKP'de 180 ByLock'çu var" iddiasının dillendirildiği belirtiliyor. Ancak MİT ve yargı 'Mor beyini' deşifre edince IP yönlendirmeleri yapılamadı ve bu iddia da diğerlerinde olduğu gibi ellerinde patladı.

***

FETÖ'nün 17-25 Aralık emniyet-yargı darbesi sürecinde yayımladığı montajlı her kaseti Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünden okumasını hatırlayın.

CHP'liler iddia edildiği gibi kulaklarına üfürülen "180 ByLock'çu AK Partili" iddiası üzerine mi bunu kamuoyuna açıkladı? Ve daha sonra neden "Listeleri elimizde" dedikleri halde bunu millete açıklamadılar?

***

Başbakan Yıldırım, aynı günlerde, yani Nisan 2017'de CNN Türk yayınında Kılıçdarolu'nun bu iddialarına şöyle cevap vermişti: "Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın. Üzülmez, kızmayız, ben yok diyorum, var diyorsa buyursun açıklasın, milletin kafasını karıştırmasın. Kimseyi korumayız, ister milletvekili olsun, ister babamın oğlu olsun, FETÖ'nün yanında olan kimseyi korumayız. Götürsün savcılara versin."

Aradan aylar geçti. Ne oldu peki? Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Hükümetin bile bilmediği şeyleri bildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu yine elindeki 'bilgileri' savcıya vermedi. Sadece ortaya attığı iddianın duvardaki lekesine bakarak gülümsedi…

SON DAKİKA