Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

24 Aralık 2016, Cumartesi

MİCHAEL RUBİN ve FETÖ ALGISI

En meşhur tesbiti 15 Temmuz'u önceden bilmesiyle tanınan Amerikan Girişimcilik Enstitü görevlisi Rubin Türkiye hakkında yazmaya devam ediyor.

Bu sefer, Rus Büyükelçisi Andrei Karlov cinayetini değerlendirmiş.

Doğrusu suikast üzerinden Erdoğan eleştirisi ve sonuç itibariyle Türkiye'nin artık terör yoğun bir yaşam tarzı ile yaşamını sürdüreceğini tespit etmiş.

Yazı içeriği, sebep sonuç ilişkilerine baktığınızda, değerlendirmelerin Fetö algısından ibaret olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Bütün bu terör saldırılarının nedenini FETÖ yapılanmasının devletten temizlenmesi neticesinde olduğunu iddia etmekle, FETÖ'nun henüz kullanılmaya elverişli bir taşeron olarak desteklendiğini anlıyoruz.

Öyleki; elçi suikastını gerçekleştirecek güçte olduklarını eğer kendi emniyet yapılanması olsaydı bu seferde bütün bu terör saldırılarını engelleyebileceklerini Rubin'in ağzından ifade ettirmekteler.

Ah akıllı ve hazırlıklı sersem salaklar!

Bilmez misiniz?Tespit etmekte zorlandığınız manasını idrak edemediğiniz ve saldırılarınızı boşa çıkartan nevi şahsına münhasır gücümüz devam etmektedir.

Daha sağlıklı bir hesaplaşmaya hazırlanıyoruz.

Elinizden geleni ardınıza koymayın.

ATEŞ AYDINLIĞINDAN LAZER IŞIĞINA HABERAL HOCA.

Ankaraya okumak için gelipte geri dönemediğimizin 28.yılında nasip oldu Mehmet Haberal Hoca ile görüşmemiz.Neden buradan başladık?Rizeden üniversiteye gelipte Haberal Hoca'nın bir şekilde iletişim kurup ilgilenmediği yardımı olmadığı nerdeyse kimse yoktur.Meğer bir ben varmışım.Lakin bende kendisiyle görüşmesemde sürekli takip ettiğim hatta dava sürecinde dolaylı olsada hukuken yardımım dokunsun diye çalıştığım bir büyüğümüzdür.

İnanılmaz bir bilim adamı, hastalarına karşı çok hassas; bizzat kendisi ilgileniyor bir rapor bir tahlili değerlendirmek için sohbete ara veriyoruz.

Katırcılıktan, ateş ışığında ders çalışmasından başlayan mücadeleci yaşam Dünya Organ Naklı başkanlığına kadar sürüyor.

Hizmetlerinin çokluğu ve yanında buna karşın yaşamış olduğu engellemeler ve saldırılar.Hiçbir şekilde yılmamış Hoca.Hastanenin beşinci katında yıkım yapılırken ameliyathanede Hoca; hayat kurtarmaya çalışıyor.

Bir çok tarihi belgeyle anlatıyor hadiseleri ve her belgenin yerini sanki az evvel koymuş gibi bir çırpıda çıkarıveriyor.

Nasıl tezatlar ülkesi olduğumuzu görüyoruz.Cezaevi hikayesini maketlendirmiş Hoca.Hücresinin santim santim özelliklerini, ve o günleri anlatıyor.Çelişkileri Kur'andan ayetler örnek vererek anlatıyor.

Bilge, hücrenin ağası, ilkelerin kabadayısı ve yılmayan bir çınar.

"İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır."hadisi aklımıza geliyor.Binlerce hayatın devamına vesile oluyor.

Hoca bir çok belge ve kitapla uğurluyor bizi hastalarına kavuşmak için.

KAÇANLAR,İÇERDE OLANLAR ,PİŞMAN OLANLAR BİZE KALANLAR.

Fetö'nun elebaşları kaçtılar.

Kaçanların ihanet ettikleri yani bir sonrakiler içerdeler.

Fetöye gönüllü veya zorunlu mecbur kalanların bir ayakları içerde bir diğerleri dışarda.

Tespit edilmeyenler veya korunanlar endişe halinde.

Kolayına ve işine geldiği için Fetöcü görünmeyi seçmişler işlerinden olmuşlar ve çaresizler.

Durum budur.Bu işin nasıl halledileceği konusunda ise;

Ayrım yapmadan hepsinden kurtulmalı diyenler var.

İhanet, ticaret, ibadet ayrımına uygun hareket edilmeli diyenler var.

Kriptolara ulaşılmadı korunuyorlar şeklinde kaygıları taşıyanlar da var.

Bugüne kadar yapılanlardan mağduriyet oluşuyor diyenler, soruşturma sulanıyor inancında olanlar hatta her ikisini de beraber düşünenler var.

Ne olacak şimdi?

Bütün bu değerlendirmeler bir yönüyle gerçeğin bir kısmını ifade ediyor.

Sorun olabildiğince karışık olmaya devam ediyor.Sadece yargılama faaliyeti idari tedbirlerle çözülemeyecek kadar kompleks ve önemli.

İstişare ettiğim yargı mensupları, idari görevliler, kanaat önderlerininde bu tür yaklaşımları var doğrusu benimde kanaatlerim bu istişarelerden sonra netleşti.

Bu açıdan bakıldığında en üst seviyede bir kurulun oluşturulması ve gerçeğin bütün yönleriyle değerlendirilip burdan çıkan değerlendirmeler doğrultusunda bir yeknesaklıkla devam edilmelidir.

ESİNTİLERİMİZDEN BİRİ

"İkiyüzülülük imkanları artırır, insan olmayı azaltır."H.K

SON DAKİKA