Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

28 Kasım 2016, Pazartesi

Diktatör Demokrasi

"Demokrasinin çelişkileri üzerine" bir çok şey söyleme cesareti göstermiş biri olarak "diktatör demokrasi"kavramınıda üretmiş olalım.

En azından kamu ve anayasa hukuku dersi almış bir hukukçu olarak iki kavramın yan yana olamayacağını her hukukçu kadar bende öğrendim.

İddiamın sahici olmasını test etmek ve yanlışa düşmemek için yaptığım araştırmada konu bir sinema filminde yer almış.

Yahudi asıllı Ünlü İngiliz komedyen Sacha Baron Kohen'in "Diktatör Demokrasi Ülkesinde"adli bir filminde iki kavram üzerinden eleştirel bir yaklaşım var.

Özetle, başta ABD demokrasisinin gelişmişliğine rağmen paranın ve imkanların halkın %1'in elinde olması ve iktidarı seçimlere rağmen bir kaç aile ve lobinin belirlemesini dile getiriyor.

İşte filmde anlatılmak istenen gerçekliğe bizim tamlamamız denk düşüyor.

Malum, Sayın Cumhurbaşkan'ına yoğun bir "diktatör"yakıştırması var.

Ülkedeki hainlerin twetter hesabı Fuatavni "diktatör" kelimesinin ne kadar karşılığı varsa Cumhurbaşkanımız için kullandı.Uluslararası mahfillerin bu yakıştırması devam etmekte hatta gittikçe artmaktadır.

Bu saldırgan ve yönlendirici kasıtlı tutum üzerine olsa gerekki, Cumhurbaşkanı "diktatör"olmadığına dair emsaller vermekte somut hadiseleri dile getirmektedir.

İşte bu ülkede diktatörlük olsaydı işte bu kişiler yurt dışına kaçabilirler miydi?Yada darbe olur muydu?Yada aileme çocuklarıma karşı bir girişimde bulunulmaya cesaret edilebilinir miydi?Hatta kendisine yapılan bir çok hakaretleride hatırlatmakta.

Geçen haftaki AB'yi eleştirdiği konuşmasında Trump'a da diktatör dendiğinden bahisle bir aynileşme üzerinden "Demokrasi sandık değil mi?Trump seçimi kazandı.O'nada diktatör diyorsunuz."dedi.

Bu durumun yanlış anlaşılacağı ve böyle bir izahın gereksiz olduğunu hemen ertesindeki yazımızda dile getirmiştik.Ve "Sayın Cumhurbaşkanı'nın otoriterliğinin Batı'nın ve işbirlikçilerinin işine gelmeyen tutumlarımız var olan aleyhimizdeki düzene bir direnişi ifade ettiğini konunun böyle izah edilmesinin daha doğru olacağını önermiştik.

Ve sonrasında Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Borsasının toplantısında buna benzer bir açıklaması oldu."Bizi diktatör diye gösterdiğiniz neden, sömürü düzenine karşı gösterdiğimiz tavırdır".mealinde.

Sayın Cumhurbaşkanı'na arz ederiz ki, bunlara ne söylersen söyle anlayacakları ancak inandıkları ön yargılarıdır.

Bunların demokrasisi ne yapsan bir türlü razı olmaz.Asıl dayattıkları demokrasi ,diktatörlüktür.

Hangi şartını yerine getirsen razı olmaz.Demokrasinin talebi bitmez yani.

Tarifini senin yapmadığın sistem bir başkasının oyunudur.

Milletin istekleri, menfaatleri, haklarımız söz konusu olunca; o özgürlükçü cici demokrasi ,bir anda Lahey diye bir dikta merkezini işaret eder.

UYARI

Son zamanlarda doların ciddi bir yükselişi söz konusu.Bu nedenle önemli sayıda insanımız ülke ekonomimizi düşünme adına inisiyatifte bulunmak istiyor.Bir çok vatandaşın cep telefonlarına dolarınızı bozdurun şeklinde mesajlar gelmekte.Kimisi de bunun bir oyun olduğunu söylemekte.Bu konuda milletçe yapılması gerekenin ne olduğu, hükümetin veya bir yetkilisinin açıklaması uygun olacağı kanaatindeyiz.

SON DAKİKA