Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

04 Temmuz 2016, Pazartesi

Ayasofya'da Ezan-ı Muhammedî

Ayasofya, İstanbul'un fethiyle birlikte kiliseden camiye çevrilmiş ve 482 yıl cami olarak kullanılmıştır.CHP döneminde Ayasofya Camii, müzeye dönüştürülmüştür.

Bu Ramazan TRT Diyanet'in sahur programıyla 30 gün boyunca Ayasofya'nın içinde Kuran tilaveti yapıldı.

Kadir Gecesinde de 85 yıl aradan sonra nasipli adam Fatih Koca tarafından Ezan-ı Muhammedî okundu.

Ayasofya İstanbul'un fethinin simgesidir. Müze değil camidir. Müslümanların şevket ve haşmetinin sembolüdür. Osmanlı ruhunu gösteren somut bir örnektir. İslam birliğine vesile olacak kutsal bir mabettir.

Camiyi cami yapan içinde namaz kılınması, Kuran okunması ve Ezan-ı Muhammedî'dir.

Çok şükür geçen sene Kuran tilavetine başlanmıştı. Bu sene Ramazan ayı boyunca Kuran tilavetine devam edildi. Ve bu sene bir ilk yaşanarak sabah namazı ezanı okundu.

Tüm Müslümanları ümitle dolduran bu uygulamaların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çokça duacıyız. Geriye içerisinde namaz kılınması kaldı. O günler de gelecek...

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Büyük Türkiye'nin Batı'ya karşı zaferini göstereceği gibi yerli-yabancı Türkiye düşmanlarının hain planlarını da akim bırakacak olumlu bir gelişme olacaktır.

İspanya'da İslam'ın fethini temsil eden Kurtuba Camii'ni ne yazık ki Hıristiyanlar kiliseye çevirmişler ve kilise olarak kullanıyorlar. Avrupa'da bir çok yerde böyle bir durum var.

Biz de Ayasofya'yı camiye çevirmeliyiz. Böylece kendi siyasi kararlarımızı kendimiz verebildiğimizi, bu kararlarda özgür olduğumuzu, dinimizi yaşamayla ilgili kararları dış mihrakların çıkarlarına rağmen istediğimiz gibi verebildiğimizi tüm dünyaya göstermiş olacağız.

Ayrıca Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ve çeviren kişi ile ilgili bir çok müjde var. Ayasofya ile ilgili olarak Bediüzzaman ;''Ayasofya, Hıristiyanlığın İslamiyet'e devir ve tesliminin bir abidesidir. Bunun için kilise iken cami olmuştur. Elbette tekrar camiye çevrilecektir'' demiştir.

Risale-i Nur'ları, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla yani devlet eliyle bastıran Erdoğan, inşallah yakın bir zamanda Ayasofya'yı da camiye çevirecek ve bu müjdeye mazhar olacaktır.

SON DAKİKA