Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

16 Ağustos 2017, Çarşamba

Aşk ateşiyle yanan Cumhurbaşkanı neler yapmaz?

Necip Fransız basını, askeri harcamalarda sıkı bir kemer sıkma politikası güden Cumhurbaşkanı Macron'u, Eylsee sarayına alınan 2 milyon avroluk tablo ve eşine özel statü talebi nedeniyle hedef tahtasına koymuş.

"Devlette görevi bulunmayan birine sırf Cumhurbaşkanı eşi olduğu için bütçe ayrılamaz ve harcamaları halkın sırtına kambur yapılamaz" argümanıyla Cumhurbaşkanı'na saldırmış.

Eh, bu da hakkıdır.

Macron bir yandan milletvekili ve senatörlerin akrabalarını işe almalarını yasaklayan "siyasi ahlak" yasasını çıkarmaya çalışıyor diğer yandan da "Birinci Hanımefendi"ye (First Lady) özel statü verilmesi için çabalıyor.

Adamcağız işi gücü bırakmış eşi Brigitte Trogneux'a 3 yardımcı, 2 sekreter, 2 koruma görevlisi tahsisi, dilediği biçimde yurt dışı gezilerine çıkabilmesi ve şahsına yıllık 450 bin avro bütçe ayrılması için çalışma başlatmış.

Anlayacağınız herifçioğlu eşinin harcamalarını halka ödetmek için yırtınıyor.

Şimdi bu perhiz midir, lahana turşusu mudur, hıyar turşusu mu?

Madem ki eşine ekonomik açıdan özel statü isteyecektin niçin milletvekillerine ve senatörlere bu konuda siyasi uyuzluk yapıyorsun, kıllık ediyorsun?

Eşin seni uçuruma itekliyor, ofsayta düşürüyor farkında bile değilsin.

Senin derdin ne?

Bu politika belirsizliği ve tutarsızlığıyla nereye varacağını sanıyorsun?

Demek ki tutarlılık, Macron'un uzağından bile geçmiş bir erdem değilmiş.

Her neyse...

Yolsuzlukla mücadele edilmesi ve temiz siyaset yapılması bağlamında yürürlüğe sokulmaya çalışılan "siyasi ahlak" yasasıyla, milletvekili ve senatörlerin yakınlarını işe sokmaları, başka iş yapmaları, iş takip etmeleri ve 3 dönemden fazla üst üste seçilmeleri yasaklanacakmış...

Bu arada Macron'un eşine özel statü verilmesine karşı çıkanlar imza kampanyası başlatmışlar. Şimdilik katılım 170 bin civarındaymış. Bu rakam 200 bine ulaşınca Meclis gündemine sunulacakmış...

Hadi bakalım bir an önce Meclis'e sunun da neler olacak görelim?

SON DAKİKA