Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

02 Ekim 2017, Pazartesi

Filistin çıkarsa Kerkük'ten çıkar

Gayrimeşru referandumu meşru kılıfa sokmaya çalışanların çok sık kullanmaya başladıkları bir argüman var, o da 'Filistin'.
O kadar ileri gidenlerine tanık oldum ki, Barzani'yi Yaser Arafat'a benzetenler, kurulmasına çalışılan Kürt devletini Filistin'le kıyaslayanlar vardı.

Barzani'nin kalemşorlarından bazıları korsan girişime sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle seslendi, "ama siz Gazze'yi savunuyordunuz, şimdi bize niye karşı çıkıyorsunuz?".

Çok açık ve net şekilde yalan söylüyorlar, çarptırma yapıyorlar.

Bir kere Barzani'nin yasa dışı referandumuna açık destek veren tek yer İsrail'di.
ABD ve batı ülkeleri açık destek vermeseler de en azından köstek çıkmamışlardır, orası ayrı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Filistinli hamile kadınları öldürelim ki çocukları da ölsün" diyen adalet bakanları Ayelet Şaket, iletişim bakanları Eyüp Kara, "Kürdistan kurulmalı, bu bizim çıkarımıza" demişlerdir.

İsrail'in eski genelkurmay başkanı Yair Golan ise bunlardan bir adım daha öteye gidip, işin içine PKK'yı da karıştırıp, "Kürdistan kurulsun da nasıl olursa olsun" demiştir.

Barzani'nin adamları Erbil'de oy kullanırken, işgal altındaki Kudüs'te ABD başkonsolosluğunun bahçesinde Kürt asıllı Yahudiler bayram yapıyordu.

Erbil'de oy kullananlar arasında kipalı Yahudiler de vardı.

Erbil'de referandum sonrası yapılan kutlamalarda İsrail bayrakları da sallanıyordu.

Barzani'nin yasa dışı girişimiyle İsrail arasındaki ilişkiye dair bu kadar kesin ve net açıklama, bilgi, belge, delil varken söz konusu gayrimeşru dayatmayı Filistin'le bağdaştırmak ne alaka?

Alakası şu.
İsrail'le o kadar sıkı fıkı oldukları ortaya çıktığından şimdi hedef saptırmaya çalışıyorlar.

Çünkü kurmaya çalıştıkları yapı bir mossad projesi ve birebir İsrail devletinin kopyası niteliğinde.
O nedenle şimdi ters algı hedefleyip, kendilerini mazlum, ezilmiş gösterip Filistin'le kıyaslıyorlar.

İyi de siz asla Filistin gibi olamazsınız çünkü İsrail gibisiniz.

İsrail Filistin topraklarını gasp edip, korsan bir girişimle devlet kurdu.
Üzerinden tam 69 yıl geçti, Filistinliler hala direniyorlar.

Barzani ve ahalisi de Irak sınırları içerisinde yıllardır benzerini yaptı, Kerkük'ü, Tuzhurmatu'yu, Telafer'i saymıyorum, Erbil dahi Türkmen şehriyken, bunların hepsinde tapu dairelerini, nüfus dairelerini yakıp, kayıtları değiştirerek, Türkmenlere etnik temizlik uygulayıp, sürgün yolu açan, Türkmenlerden boşalan arazilere Kürtleri yerleştiren aynı zihniyet oldu.

Çekiç güç ve sonrasında 2003 işgaliyle bu projede başarılı oldular. Bir çok Türkmen şehrinde nüfus oranları Kürtlerin lehine değiştirildi.
Şimdi bu nüfus oranlarıyla referandum yapıp, oldu bitti ile devlet kurmaya çalışmak, illa birilerine benzetilecekse İsrail'in yaptıklarıyla aynıdır.

Barzaniciler kendilerini Filistin'le kıyaslamaya kalkıp, içerisinde bulundukları İsrail projesini gölgelemeye çalışsalar da o topraklarda kendilerinden çıksa çıksa İsrail çıkar, Filistin olmak ise Kerkük'e kalır.

SON DAKİKA