Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

11 Haziran 2018, Pazartesi

Erbakan’ın ahvadı

"Biz milli görüşçüyüz, Erbakan'ın ahvadıyız" diyor, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu.
Kulağa hoş geliyor ama icraata bakınca, Karamollaoğlu'nun milli görüşle de Erbakan'la ilgisinin olmadığı ortaya çıkıyor.

CHP ile ittifakı bir kenara koyun.
Saadet Partisi içindeki anti milli görüş ve anti Erbakancılara odaklanın yeter.

"Biz Erbakan'ın torunlarıyız" diyen bir genel başkan, merhum Erbakan hocamızdan "hırsız" diye bahsedenleri, Erbakan hocamızın ailesini hedef alanları, Erbakan hocamız hayattayken "yeter artık şundan" diye sızlananları yanında, etrafında, partide barındırır mı?

"Biz milli görüşçüyüz" diyen bir genel başkan, milli görüşü bölüp parçalamak için yıllardır yapmadıklarını bırakmayanları bu partinin baş köşesinde tutar mı?

Peki kimdir Milli Görüşçü?
Bu davanın mayası bellidir aslında.
Milli görüş davasının kurucularından rahmetli Osman Nuri Önügören böyle diyordu.

Merhum Erbakan ile birlikte Milli görüşün kurucularından olan Önügören vefatından önce verdiği bir röportajda bu davanın mayasına dikkat çekmiş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet ve milletvekillerinin önemli bir kısmının, iman ve inanç mayası o yıllarda yoğrulmuştur" ifadelerini kullanmıştı.
Ardından da şöyle devam etmişti, "dünyevi ve uhrevi meseleleri aynı zihinde taşıyabilen ve yoğurabilenler, hesap gününde uzuvlarının şahitlik edeceğine inananlardır, böyle insanlarla birlikte olmalı".

Milli görüş belli, milli görüşü kuranlar belli, bugünkü temsilcileri de belli.
Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın.

Bugün Erbakan hocamızın adını kullanarak, milli görüş mayasından nemalanmaya çalışanlar, çakma milli görüşçüler olarak kayıtlara geçmektedir.
Yarım asır önce bu davanın kurucularının gösterdiği istikamet ise ortadadır.
Hepsi hiç tereddütsüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etmektedir.

SON DAKİKA