OKUR TEMSİLCİSİ - Yavuz Baydar
Madalya alamadılar
15 MAYIS tarihli gazetede Yaşları Küçük Diye Ödül Alamadılar başlıklı bir haber yer aldı. Ordu'da Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Halk Koşusu'nda birinci olan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Emrah Aşçı'ya "yaşın küçük" diye ödül verilmediğini duyuruyordu bu haber.
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlıyan "bu doğru değil" diyor.
Açıklamasının bir bölümü şöyle: "Koşu erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride koşulmuştur. Koşuda yaş kategorisi yoktur. Dereceye girenler aşağıda belirtilmiştir. 'Beşinci sınıf öğrencilerine yaşları küçük diye ödül verilmedi' şeklindeki açıklama gerçek değildir. Ayrıca basın mensuplarına 'küçüklerin yarışması daha sonra' diye bir açıklama da yapılmamıştır. Yarışmaya katılanların hepsine tişört verilmiştir."
<ı>Koşularda <ı>dereceye <ı>giren <ı>kişiler <ı>notta <ı>ayrıca <ı>belirtilmiş. <ı>Burada <ı>Aşçı'nın <ı>ismi <ı>yok. <ı>Muhabir <ı>Hanefi <ı>Ceyhan <ı>, <ı>"küçükler <ı>sonra <ı>koşacak" <ı>bilgisinin <ı>hem <ı>kendisine <ı>hem <ı>çocuklara <ı>Şube <ı>Müdürü <ı>Suat <ı>Ayaz'dan <ı>geldiğini <ı>açıkladı. <ı>Ama <ı>küçükler <ı>için <ı>bir <ı>koşu <ı>sonra <ı>yapılmamış.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.