OKUR TEMSİLCİSİ - Yavuz Baydar
Acentelerin alacağı
İSTMAR'IN Sahibi Kayıplara Karıştı! başlıklı haber 4 Ekim tarihli gazetede Hacer Gemici imzasıyla yer aldı. Haberde, İstmar Turizm'in patronu Müjdat Oğuz'un piyasaya 4-5 milyon dolar borç bırakıp ortadan kaybolduğu anlatılmaktaydı. Bu haberde bir seyahat acentesinin yöneticisinin açıklamalarına da yer verilmişti. Adı açıklanmayan söz konusu kaynak, Uzakdoğu'dan arayan bir acentenin da 250 bin dolarlık bir borçtan söz ettiğini öne sürmekteydi.
Siam Excursion Travel'ın yöneticisi Haluk Işıkmen "mağdur oldum" diye yazdı.
Işıkmen şöyle diyor:
"İstmar Turizm'in Uzakdoğu'daki çalıştığı tek acentenin ortağıyım. Yazıda belirtilen 'bazı Uzakdoğu acentelerine Sn. Oğuz'un 250 bin Euro borcu olduğu' hakkındaki açıklama asılsızdır. Bu açıklamalar şirketimin piyasadaki konumunu ciddi ölçüde sarsacak niteliktedir."
Hacer Gemici'nin yanıtı: "(Haberde soruları yanıtlayan) söz konusu kişi alacaklı olan ve kendisini arayan acentenin ismini vermemiştir. Haluk Işıkmen'in ne kendisinin ne de şirketinin ismi haberde geçmiştir; herhangi bir ima dahi yoktur."
Yorum: <ı>Haberde <ı>İstmar'ın <ı>Uzakdoğu'da <ı>birkaç <ı>şirkete <ı>yaklaşık <ı>1 <ı>milyon <ı>dolar <ı>borcu <ı>olduğu <ı>iddia <ı>edilmekte. <ı>Bu <ı>bilgi, <ı>"tek <ı>acente <ı>benim" <ı>diyen <ı>Işıkmen'in <ı>açıklamalarıyla <ı>ters <ı>düşüyor. <ı>Muhabirin <ı>bu <ı>çelişkiye <ı>açıklık <ı>getirmesi, <ı>haberin <ı>devamını <ı>izlemesi <ı>gerekir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.