HASAN CELAL GÜZEL
Yıl sonuna kadar terör örgütü yok edilmeli
Sevgili okuyucular, bugün çok hüzünlüyüm. Oniki askerimizin vatan haini caniler tarafından kalleşçe pusuya düşürülüp şehit edildiklerini öğrendim. İçim sızlıyor... Bir yandan arslanlar gibi şehitlerimizin acısı, diğer yandan bir Türk vatandaşı olarak devletin aczi karşısında kırılan gururum beni rahatsız ediyor. Bir avuç hain dışında, Türküyle, Kürdüyle Türk Milleti'nin tamamının da benim gibi üzüldüğünü ve duygulandığını çok iyi biliyorum.
Ben Başbakan Erdoğan'ı seviyorum... O'nun hasbî bir gönül adamı ve gerçek bir vatansever olduğunu biliyorum. İcraatını ve başarılarını iftiharla yakından takip ediyorum. Başbakan Erdoğan, 9 yıllık icraatı neticesinde Türkiye'ye ve aziz milletimize çok şey kazandırmıştır. Elini attığı her meseleyi hâlletmeyi bilmiştir.
Lâkin ve ne yazıktır ki, bazı engeller ve hatâlar yüzünden terör meselesi çözümlenemeden kalmıştır. Bunları kısaca şöyle sıralayabiliriz:
Bütün bu faktörler, Türkiye'de terörle mücadelenin çeyrek asırdan beri devam etmesine rağmen neticeye ulaşılmamasına sebep olmuştur.
Şu gerçekleri 9 yıldır tekrarlıyorum. Bir kere daha özetle sıralayayım:
1. Türkiye'de etnik bir sorun yoktur. Türkler ile Kürtler bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşamışlardır.
2. Türkiye'de, bir avuç hainin ülkeyi bölüp parçalamak için terör örgütü desteğinde yürüttüğü bir program vardır. Terörü şantaj olarak kullanan bu hainler, demokratik taleplerin arkasına sığınarak nihaî hedefleri olan Türkiye'yi bölüp parçalamak için uğraşmaktadırlar.
3. Türkiye'nin birlik ve bütünlük içinde yoluna devam edebilmesi için, ırkçı - bölücü Kürtçülerin arkasından terör desteğinin çekilmesi lâzımdır.
Bunun için de terör örgütünün derhal etkisiz hâle getirilmesi şarttır.
4. Demokratik arayışlar aldatmacası, terörle mücadelede bize vakit kaybettirmekten başka işe yaramamıştır.
Bu gerçeklerin ışığında, daha fazla vakit kaybedilmeden terör örgütü yıl sonuna kadar 4.5 ay içinde tamamen etkisiz hâle getirilerek tasfiye edilmelidir.
Bunun için şu hususlar dikkate alınmalıdır:
Başbakan Erdoğan'ın, her zamanki kararlı tutumuyla terörle mücadelede de başarılı olacağına ve yıl sonuna kadar bizi bu zilletten kurtaracağına inanıyorum.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.