NAZLI ILICAK
Tahmin etmiştim
CHP Kurultayı sırasında, 22 Mayıs 2010'da, "King maker: Önder Sav" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir gün Önder Sav'dan kurtulmak isteyeceğini anlatıyordum:
"Önder Sav, 'King maker' durumda (Kralı tayin eden kişi). Böyle hallerde, bir süre sonra, kral ile kralı o mevkiye oturtan şahıs arasında uzlaşmazlık doğar; bazen ihtilâf, kopmayla neticelenir. Süleyman Demirel'i Adalet Partisi'nin başına getiren Mehmet Turgut ve ekibini hatırlıyorum. 1968 Kongresi'nde yeminlilerle karşı karşıya gelmişler, sonunda da, partiden ayrılmak zorunda kalmışlardı. Bakalım CHP'de, ne gibi gelişmelere şahit olacağız. Üstelik bu defa, bir de Baykal faktörü var."
Tam da tahmin ettiğim gibi oldu ama gelişmeler beklediğimden önce ortaya çıktı. Şimdi Deniz Baykal faktörünün bu bunalımda nasıl bir rol üstleneceğine şahit olacağız?
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.