OKAN MÜDERRİSOĞLU
Notlar...
Maçta hakem atışı hangi parayla olacak?
*Başbakan Erdoğan, "Çocukluğunuzda kaç kuruş aldığınızda sevinirdiniz" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Delikli 2.5 kuruşun, benim için ayrı bir yeri vardır. Çünkü 2.5 kuruşa bir simit alabiliyordunuz."
*Erdoğan, 1922'de 1.3 trilyon markın 1 dolar ettiğini, o tarihte 1.5 liranın 1 dolar olduğunu hatırlattı ve paranın itibarında 82 yıl öncesine dönüldüğünü söyledi.
*Başbakan, Yeni Kuruşlar'da "Dikey mi yoksa italik yazı mı" kullanılması yönündeki araştırmalar sırasında, kendisinin de katkı sağladığını açıkladı.
*Bir gazetecinin, "Maç başlamadan parayla yazı tura atılıyor. Yeni Kuruşlar bu açıdan da güvenli mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bunu Merkez Hakem Komitesi'ne sormak gerekir'' deyince gülüşmeler yaşandı.
*YTL ve YKr'ların bulunduğu çerçeve önünde hatıra pozu veren Erdoğan, gazetecilerin sık sık, "Sayın başbakanım buraya bakar mısınız?", "Sayın Başbakan döner misiniz?" ricaları karşısında "Ben semazen miyim?" demekten kendini alamadı.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.