YAZARLAR

02 Aralık 2013, Pazartesi
22.000’e Kült Otomobiller
ERAY ÖZGÜR 22.000'e Kült Otomobiller
Yazarın Tüm Yazıları

ALFA ROMEO GTV

Evet arıza istatistiklerinde pek parlak bir yerde değil ama motor kaputunu kaldırınca görünen 6 parlak manifolt ve benzersiz tasarım bazı şeyleri unutturabilir.

BMW 750 iL

BMW'nin ikinci dünya savaşı sonrasında ürettiği ilk V12 motor bu otomobildeydi. İkinci el pazarında 20.000 TL sınırında modern zamanlardan V12 motorlu bir otomobile sahip olabilmek. İnanılmaz!

CITROEN XM

Zamandan bağımsız bir tasarım, hidropnömatik süspansiyon sistemi… İster hatchback ister station fark etmez, bir XM her zaman farklı olacak.

FORD STREETKA

Yeni Ka'nın 5 kapılı bir otomobil olacağı düşünüldüğünde, 2 kişilik bu mikro roadsterın kıymeti yakında daha iyi anlaşılacak. Tam koleksiyonluk.

HONDA CR-X

1.6 lt'den 160 HP çıkartan atmosferik motor, sökülebilir sert tavan ve tasarım. Doksanların en kültleri arasında kesinlikle ön sıralarda.

JAGUAR DAIMLER

Köşeli farlar o dönem klasik Jaguar yüzünden belki uzaktı ama ne olursa olsun zarafet ve tarz korunmuştu.

MERCEDES-BENZ W 126

Kimilerince Mercedes-Benz'in gelmiş geçmiş en zarif lüks sedanı olarak kabul edilen bu neslin Coupe versiyonları da gerçek birer genç klasik.

34 EF 9408

Yaptığı saçmalıkları kameraya çekip bunu bir de Youtube üzerinden yayınlayacak kadar "zeki" olan bu serserinin trafikteki terörünü plakasını aratıp bir yerlerde bulabilirsiniz. Zira ilk başta çok cesur olan bu kardeşimiz artık videosunu Youtube'dan kaldırmış. Ancak rahat olsun gerekli şikayetler edildi.

SON DAKİKA