YAZARLAR

25 Kasım 2013, Pazartesi
Otomobilden Anlayanlar
KORAY KODAL Otomobilden Anlayanlar
Yazarın Tüm Yazıları

Ama kişiye en uygun otomobili seçmenin ayrı bir meziyet gerektirdiğini birçoğumuz unutuyoruz. Paranın yettiği otomobili alıp, onun işletme maliyetlerini göz ardı edenler, sonrasında mutsuz oluyor. Otomobilden anlamak, başka bir düşünme refleksi gerektiriyor.

Hemen hemen her gün, "Hangi otomobili satın almalıyım" sorularıyla karşılaşıyorum. İnsanların, bir "bilene" sorması, kendilerini rahatlatsa da yine birçoğu, aslında kafasında nihai karara ulaştırdığı otomobili bana da onaylatma çabasında. Zaten sohbetin sonunda ben de uyanıyor ve karşımdakinin talep ettiği otomobilin olumlu yönlerinden bir demet bilgiyi söyleyerek gönüllere su serpiyorum!

Otomobil satın almaya hazırlananlara baktığımda, birçoğunun yanlış kararların eşiğinde olduğunu görüyorum. "20.000 TL'ye 5 metrelik bir SUV buldum, çok havalı duruyor" diyenlere, buldukları aracı hangi yol şartlarında kullanacaklarını sorduğumda, "şehir içi" cevabını alınca, insan üzülüyor! Hiçbir zaman bozuk zeminli, hafif arazi koşuluna ayak basmayacak olmak, şehir içinde dar sokaklarda park etme ihtiyacını göz ardı etmek, yedek parça ve servis fiyatlarından bihaber olmak, kasko, vergi ve yakıt hesaplarını eksik yapmak, kişiye uygun olmayan araçları satın alma sürecini yöneltiyor. Aslında birçok kullanıcının beklentilerini küçük sınıf otomobiller karşılarken, neredeyse hiç göz önünde bulundurulmayan, A Segmenti de dikkatlerden kaçıyor.

Otomobil satın almak için, otomobilden anlayan en yakın komşunuz yerine, bu konuda uzmanların bilgilerini paylaştığı platformları ve otomobil dergilerini takip etmek, bu mecralara soru yöneltmek, verimli bir seçim yapılmasını kolaylaştıracaktır.

SON DAKİKA