ERDAL ŞAFAK
Doğan'dan yanıt ve yanıta yanıt
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son derece kapsamlı raporuna dayanan "Aydın Doğan'ın kâğıt dosyası" başlıklı dizimize Doğan Yayın Holding dün üç sayfalık yanıt gönderdi.
Avukat Erem Turgut Yücel imzalı cevapta şöyle deniyor:
1- Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, "Güveni kötüye kullanma suçuna yönelik isnatta suçun yasal unsurları oluşmadığından tüm şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi.
SPK'nın bu karara yaptığı itiraz Kadıköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 26 Haziran 2009 tarih ve 2009/602 sayılı kararıyla reddedildi.
2- Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı konunun Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet yönünden incelenmesi için dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Başsavcılık, SPK'nın "Görevi kötüye kullanma" suçunda ısrar etmesi ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47'nci maddesinde sayılan suçlara dayalı bir başvuruda bulunmaması nedeniyle soruşturma açılmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle dosyayı Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti.
3- Haberde yer verilen SPK inceleme raporu, suç duyurusuna esas alınan ilk rapordur. Oysa Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı ilk inceleme raporunu yetersiz görerek yeniden inceleme yapılmasını istedi, bunun üstüne düzenlenen 6 Nisan 2009 tarihli raporda haberinize esas alınan 14 Ekim 2008 tarihli ilk inceleme raporundaki tespit ve iddiaların çoğunun yanlış olduğu yine SPK tarafından ikrar edildi.
Dosya kapatıldı mı?
Şimdi Doğan Yayın Holding'in bu cevaplarını üçüncü maddeden başlayarak yanıtlayalım:
Vergi incelemesi
Bir başka deyişle, iddialar hem SPK, hem de Maliye tarafından soruşturuldu. Bunu da en iyi, aylar boyunca Maliye gelirler kontrolörlerini ağırlayan Hürriyet ve Milliyet yönetimleri biliyor.
Özetlersek; habere konu olan SPK raporu güncel. Soruşturmayla ilgili gelişmeler güncel.
Gerek SPK, gerekse Maliye soruşturmalarının sonuçlarıyla ilgili en güncel haberleri de vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın...
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.