kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Topu Başkan'a attı
Beni müteahhitle Özkaya tanıştırdı

Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya müfettişlere böyle ifade verdi.

Çakıcı skandalının kilit isimlerinden Yalçınkaya, Yargıtay Başkanı Özkaya'yı "Müteahhit Şen'den uzak durun" diye uyarmış.

Yalçınkaya hakkında soruşturma açılabilmesi için Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun onayı gerekiyor.


Topu Başkan'a attı

Bakanlığa savunma veren Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya, müteahhit Şen'i kendisiyle Özkaya'nın tanıştırdığını ve Özkaya'yı "Burada işi olabilir, uzak durun" diye uyardığını söyledi.

Yargıtay-MİT-Çakıcı üçgenindeki kilit isimlerden Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın, Adalet Bakanlığı müfettişlerine ifade verdi. Yalçınkaya'nın savunması, iki haftadır Ankara'yı sarsan yargı skandalına ilişkin yapılan ilk hukuki işlem oldu. Yalçınkaya, müteahhit Şen'in, İstanbul'da oğlunun tutuklanmasının ardından "tutukluluk halinin kaldırılması" için Yargıtay Başkanı ile konuştuğunu da doğruladı. Bu hafta basına sızan bilgilere göre, Yargıtay Başkanı, Şen'in 17 yaşındaki oğlunun Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren darp davasından "tutukluluk halinin kalkması" için ricada bulunmuş ve bu istek kabul edilmişti. Alınan bilgilere göre, Adalet Bakanlığı müfettişleri., Yalçınkaya'ya şu dört soruyu yönelttiler:

1- Alaattin Çakıcı dosyasıyla doğrudan ya da dolaylı ilgi ve ilişkiniz oldu mu?
2- Müteahhit Hakkı Süha Şen ile ilişkiniz nedir, iddia edildiği gibi Yargıtay Başkanı'na siz mi referans ettiniz?
3- Basında yer alan müteahhit Hakkı Süha Şen'in bir yakını ya da dostu için İstanbul'da hakim ya da savcılığa "tutuklanmasın" ricasında bulundunuz mu?
4- Müteahhit Hakkı Süha Şen ile kaç defa görüştünüz, görüşmelerin içeriği nedir? Yalçınkaya'nın da Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerine vermek üzere hazırladığı savunmasında, topu Yargıtay Başkanı Erarslan Özkaya'ya attığı öğrenildi. Verilen bilgiye göre, bu yılın ilk aylarında Başkan Özkaya'nın Milas'ta ev almak için yer bakmaya gideceğini söyleyip, kendisini davet ettiğini anlatan Yalçınkaya, birlikte Milas'a gittiklerini, gördüğü yeri "dağ başı, prim yapmaz, akıllı yatırım değil" diye beğenmediğini, Özkaya'nın ise diğer Yargıtay üyelerinin de burada evlerinin bulunduğunu hatırlatarak, "Hep bir arada oluruz. Gidip gelecek kapısını çalacak insan var en azından" diye evi aldığını kaydetti. Yalçınkaya, ikinci kez Muğla'ya gittiğinde, daha sonra müteahhit Hakkı Süha Şen'e ait olduğunu öğrendiği bir lokantada yemek yediklerini, burada Başkan Özkaya'nın müteahhit Şen'i tanıştırdığını anlattı. Yalçınkaya, "Şen'i samimi bulmadığını ve tutmadığını" Özkaya'ya söylediğini, bir süre sonra Şen'in Ankara'ya gelip Başkan'ı ziyaret ettiğini belirtti. (Yargıtay Başkanı Özkaya ise, 12 Ağustos'da Milliyet gazetesine verdiği demeçte, Alaattin Çakıcı ile düzenli ilişkisi olan Şen'le nasıl tanıştığı sorusuna "Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ya da ziraat müdürü tam hatırlayamıyorum bu müteahhit arkadaşı bana getirdi" demişti.)

"BEN BAŞKAN'I UYARDIM"
Yalçınkaya, yeni tanıştıkları halde müteahhit Şen'in hemen Başkan'ı ziyarete gelmesinden rahatsız olduğunu da ifade ederek, Başkan'a "bu adamın çok tekin bir adam olmadığını düşündüğünü, sanki buralarda (Yargıtay'da) bir işi varmış gibi geldiğini" söyleyip uyardığını, Başkan'ın ise bu görüşe katılmadığını anlattı. Muğla'daki yemek ve ardından Özkaya'nın makamındaki telefon konuşması dışında Şen ile hiç görüşmediğinin altını çizen Yalçınkaya, ayrıca ne Çakıcı, ne de adamlarıyla ne yüz yüze ne telefonda görüştüğünü belirtti, hiçbirini tanımadığını kaydetti. Yalçınkaya "Görevim gereği Çakıcı dosyasından haberim olması ya da müdahale etmem söz konusu değil. Kaldı ki daha sonra öğrendiğim süreci hangi hakim ya da savcı değerlendirirse değerlendirsin hiçbir müdahale olmadığını süreç olarak anlayacaktır. Tahmin edilenden de hızlı ilerlemiş ve sonuçlanmış bir dosya olduğu açıktır. Ben Çakıcı ve adamlarıyla görüşmedim. Basında yer aldığı gibi bilgi vermedim" dedi.

"OĞLU İÇİN YARDIM İSTEDİ"
Müteahhit Şen'in oğlunun tutuklanmaması için devreye girdiği iddiaları için ise Yalçınkaya, bir gün Başkan'ın direk hattan kendisini arayıp makamına çağırdığını, gittiğinde telefonla konuştuğunu, "Şen'in oğlu İstanbul'da bir darp olayına karışmış. Not alır mısın" diyerek telefonu kendisine uzattığını anlattı. Şen'in söylediklerini not aldığını, ancak Başkan'a "Başkanım bir şey yapmamız mümkün değil" dediğini, Özkaya'nın "Ben benim böyle bir şey için devreye girmemin mümkün olmadığını söyleyince, senin aracı olmanı istedi. Boşver gitsin, yırt at. Adamın gönlü olsun diye sana not aldırdım" dediğini anlattı. Yalçınkaya, "Bu, Şen ile ikinci ve son görüşmemiz oldu" dedi. Basında yer alan telefon konuşmalarının kendisine ait olmadığını da vurgulayan Yalçınkaya'nın, "Arkadaşlarımla görüştüm, tekzip etmeye gerek olmadığını, dava açmamın uygun olacağını ifade ettiler. Ben de aynı yönde düşünüyorum" dediği öğrenildi. Yargıtay üyesi olduğu için özel bir hukuki statüsü bulunan Yalçınkaya, ancak Adalet Bakanlığı'nın yaptığı soruşturmanın ardından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun izin verilmesi halinde soruşturmaya tabi olacak. Bakanlığa savunma veren Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya, müteahhit Şen'i kendisiyle Özkaya'nın tanıştırdığını ve Özkaya'yı "Burada işi olabilir, uzak durun" diye uyardığını söyledi

ÜNSAL ERGEL - ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal, sen sultan mısın?
 'Yargının başına gelenlerde Refah'a haksızlığın rolü var'
 Adana DGM Savcısı'na rüşvet iddiasıyla dava
 13 yıldır Ankara'dayım alışmam çok zor oldu
 Erdoğan: İnşallah yeni bir dönem başlayacak
 Aşk yüzünden yeni parti kurdu
AHMET HAKAN COŞKUN
Meraklısı için
Ne zaman "Sen gazetecisin bilirsin, söyle...
MEHMET BARLAS
Eksik olan şeffaflık değil, müeyyidesizlik
Kayseri'de...
ÖMER LÜTFİ METE
Bakü ile ortak türkü
Geride bıraktığımız Cuma günü ATİB...
YAVUZ DONAT
Aman dikkat sayın Bakan
Öğle yemeğinde gazetede bir...
İnsanoğlu her şeye alışıyor
Bodrum Maki Otel'deki taşan foseptik çukuru temizlenince, üç gün önce...
'15 dakika sürer' denen estetik ameliyatta öldü
Gaziantep’te burnunu düzelttirmek amacıyla ameliyat masasına yatan...
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Sivil Havacılık Sendikası, "Türk pilotlar, Avrupalılar'ın yarısı...
Karaman'a soruşturma
Karaman'a soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.