kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ELLERİYLE TATLI YEDİRDİ:Kayserililer'in mesire yerleri arasında bulunan Kapızbaşı Şelalesi ve çevresindeki doğal güzellikleri tanıtmak isteği ile böyle bir gezi organize edildiğini belirten Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, gazetecilerden buranını tanıtımı konusunda destek istedi. Gül, Şelale'nin yakınındaki Yahyalı İlçesi'ne bağlı Kapızbaşı Köyü'nde büyük ilgiyle karşılandı. Burada gözleme yapımına katkıda bulunan ve yemek yiyen Gül, çevresini saran çocuklara elleriyle tatlı yedirdi.
13 yıldır Ankara'dayım alışmam çok zor oldu
Turistlerin gözdesi

13 yıldır Ankara'dayım alışmam çok zor oldu

Dışişlerı Bakanı Abdullah Gül, Ankara'nın siyasi havasından uzak bir gün geçirdi. Gül, gazetecilere Kayseri'nin güzelliklerini tanıttı. İlk kez 1991 yılında Meclis'e en genç vekillerden biri olarak girdiğinde Ankara'ya geldiğini belirten Gül, itiraf etti: Alışmakta çok zorlandım.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, memleketi Kayseri ve çevresinin tanıtımı konusunda gazetecilerden yardım istedi. Hayatının büyük bölümünü Kayseri ve İstanbul'da geçiren Gül, Kayseri'ye gelirken yanında diplomasi muhabirlerini istemedi. Burada Merkez Haber Ajansı muhabirine Ankara'ya zor alıştığını anlatan Gül, "1991 yılına kadar Ankara'da sadece şehirlerarası otobüs terminalini görüyordum" dedi.

ANKARA SIKINTI VERİYOR
1991 yılından önce Kayseri'den İstanbul'a geçerken ya da tam tersi yolculuklarında Ankara'nın sadece şehirlerarası otobüs terminalini gördüğünü söyleyen Gül, bu duraklamaların bile kendisine sıkıntı verdiğini ifade etti. "Ankara'da yaşayacağım hiç aklıma bile gelmezdi" diyen Gül, politikaya atıldıktan sonra Ankara'ya "Meclis'in en genç milletvekillerinden biri" sıfatı ile yerleştiğini söyledi.

BAKAN USULÜ TANITIM
Gül, Ankara'dan kendisini sürekli olarak takip eden diplomasi muhabirleri yerine başka alanlara bakan gazetecilerle Kayseri'ye gezi düzenledi. Kayseri- Adana-Niğde üçgeninde bulunan Aladağlar milli parkı içinde yer alan ve her biri kayaların arasındaki deliklerden, 40 ile 70 metre yükseklikten akan Kapızbaşı şelalerini görmek ve göstermek amacıyla Yahyalı ilçesine bağlı Kapızbaşı köyüne geldi. Burada gözleme yapımına katkıda bulunan ve yemek yiyen Gül, daha sonra çevresinde toplanan çocuklara elleri ile tatlı yedirdi. Kayserililer'in mesire yerleri arasında bulunan Kapızbaşı Şelalesi ve çevresindeki doğal güzellikleri tanıtmak isteği ile böyle bir gezi organize edildiğini belirten Gül, gazetecilerden buranını tanıtımı konusunda destek istedi.

"LIGHT VE SOFT"
Gündemin dışındaki konuları konuşmak istediğini belirten Gül'e kendisinin isteği üzerine 'soft ve light' sorular soruldu. "Emekliliğinizi nerede geçirmek istersiniz' sorusu üzerine Ankara'ya alışmaktaki zorluklarını anlatan Gül, hiç düşünmediği halde Ankara'ya yerleştiğini söyledi. Bunu "Kader" olarak niteleyen Dışişleri Bakanı Gül, bu nedenle emekliliğinde nereye yerleşeceğini kestiremediğini ifade etti. Gül, Ankara'nın eskiye göre daha yaşanılır bir kent haline geldiğini belirterek, "Bu sebeple büyük pişmanlıklar yaşamadım" dedi.

"BUGÜNLERDE İYİ FİLM YOK"
Ankara'daki yoğun diplomasi trafiğinin stresinden kurtulmak için sinemaya gidip gitmediği sorusu üzerine Gül, vizyonda güzel bir film olmadığını söyledi. "Son günlerde iyi bir filme rastlamadım" diyen Gül, bu nedenle sinemaya gitmediğini belirtti. Sinemanın iyi bir tanıtım aracı olduğuna işaret eden Gül, Kapuzbaşı Şelalaleri'nde 'Hollywood vari' iyi bir filmin çekilmesini istediğini belirtti.

Behzat MİSER - MERKEZ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal, sen sultan mısın?
 Topu Başkan'a attı
 'Yargının başına gelenlerde Refah'a haksızlığın rolü var'
 Adana DGM Savcısı'na rüşvet iddiasıyla dava
 Erdoğan: İnşallah yeni bir dönem başlayacak
 Aşk yüzünden yeni parti kurdu
AHMET HAKAN COŞKUN
Meraklısı için
Ne zaman "Sen gazetecisin bilirsin, söyle...
MEHMET BARLAS
Eksik olan şeffaflık değil, müeyyidesizlik
Kayseri'de...
ÖMER LÜTFİ METE
Bakü ile ortak türkü
Geride bıraktığımız Cuma günü ATİB...
YAVUZ DONAT
Aman dikkat sayın Bakan
Öğle yemeğinde gazetede bir...
İnsanoğlu her şeye alışıyor
Bodrum Maki Otel'deki taşan foseptik çukuru temizlenince, üç gün önce...
'15 dakika sürer' denen estetik ameliyatta öldü
Gaziantep’te burnunu düzelttirmek amacıyla ameliyat masasına yatan...
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Sivil Havacılık Sendikası, "Türk pilotlar, Avrupalılar'ın yarısı...
Karaman'a soruşturma
Karaman'a soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.