kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İLK GÖZ AĞRISI:Osman Öcalan, hayatında ilk kez 1991 yılında Zehra Okçu adlı örgüt militanı ile aşkı tattığını açıklarken,
Aşk yüzünden yeni parti kurdu
'2005 baharı milat olacak'
Öcalan'a göre PKK/ Kongra-Gel kaosta

Kongra-GEL'e karşı aşka gel

Osman Öcalan ağabeyinin örgütünden kopmasını "PKK'nın sevgisizliğiyle" açıkladı.

1991 yazında Zehra Okçu arkadaşla ilişkilendim. Aşk denen olayı ilk kez yaşıyordum. Ama bize pahalıya patladı.

Örgütte idam cezası almamda bu önemli bir etken oldu. Zehra arkadaşın 97'de şehit düşmesiyle tövbekâr oldum.

Artık ilişkilenmeme kararımı 2003'e kadar korudum. Keve ile tanışınca son verdim. Örgüt ilişkime saygı göstermedi.

Geçen hafta PKK/Kongra- GEL'den ayrılıp Yurtsever Demokratik Parti'yi (PWD) kuran Osman Öcalan eski örgütünden kopma nedenini mektupla açıkladı.

Öcalan PKK'nın insan sevgisini ve kadın-erkek ilişkilerini kavrayamadığını öne sürüp kendi aşk ilişkilerini örnek gösterdi.


Aşk yüzünden yeni parti kurdu

PKK'nın ikinci adamı Osman Öcalan, PKK-Kongra GEL'den ayrıldıktan sonra kurduğu PWD'nin (Yurtsever Demokratik Parti) internet sitesinde sevgilileri ve aşkları hakkında itiraflarda bulundu.

Uzun yıllar PKK'nın, Abdullah Öcalan'dan sonra ikinci adamı olan Osman Öcalan, PKK-Kongra GEL'den ayrıldıktan sonra kurduğu Demokratik Yurtsever Parti'nin (PWD) internet sitesinde, gönül ilişkileriyle ilgili samimi itiraflarda bulunarak militanlara adeta aşk ve sevgi dersi verdi. PWD adlı partiyi kurduktan sonra Kuzey Irak'- ın iç bölgelerine yerleşen Öcalan, burada birçok kez özeleştiri niteliğinde beyanlarda bulundu. Ancak, dün yaptığı açıklama içerdiği romantik ifadeler nedeniyle özellikle dikkat çekti. Öcalan, kadın erkek ilişkileri üzerine yaptığı itiraflarda ilk aşkından, sevmeye kadar birçok konuda görüşlerini açıklarken, "Sevmek insan olmanın gereğidir" dedi.

İLK AŞKINI UNUTMADI
Osman Öcalan açıklamalarında, içinde bulunduğu dönemde örgütün kadın-erkek ilişkilerini yasaklayan tutumundan farklı bir tutum benimsediğini belirterek, hayatında ilk defa 1991 yılında Zehra Okçu adlı militanla ilişki kurduğunu vurguladı. Kurduğu ilişkinin cinsel bir tercih sonucu gelişmediğini, Zehra'nın kişilik özellikleri ve güzelliğinin kendisini derinden etkilediğini belirten Osman Öcalan, "Büyük bir sevgiye dayanan bu ilişkiyi geliştirmeye karar verdim. Aşk denilen olayı ilk kez yaşıyordum. İlişkimi gizlemeyi ahlaki bulmadığımdan açıkça sürdürdüm" diyerek militanlara örnek olacak bir tutum sergiledi. Osman Öcalan, yazısında ilk aşkını nasıl kaybettiğini şöyle anlattı: "Geliştirdiğim ilişki her ikimize de pahalıya patladı. Teşhir ve tecrit uygulamalarının yanı sıra, idam cezası almamda önemli bir etken oldu. En önemlisi de bu ilişki nedeniyle yaşam bizler için zindana dönüştürüldü. Zehra, 1997 yılının aralığında Gare dağında öldürüldü. Bu olayın ardından tövbekâr oldum. Bir daha kadınla ilişkilenmemem kararına, sevgime bağlı kalmam için varmıştım. Osman Öcalan 2003 yılının mayıs ayına kadar bu tutumumu korudum."

GÖNÜL FERMAN DİNLEMEDİ
Osman Öcalan, şimdiki eşi Keve (Jiyan) ile tanıştıktan sonra aşka tövbe etme kararına son verdiğini, Jiyan'a derin bir duygu ile bağlandığını kaydederek, "Direnmeyi bir tarafa bırakarak, ilişkimi açıkça ilan ettim. Karşılıklı sevgiye dayanan ilişkimi örgütün yasaklamalarına rağmen gururla sahiplendim" dedi. İnsan ilişkilerinde sevginin büyük bir değer ifade ettiğini, bunun herkes tarafından kabul gördüğünü vurgulayan Öcalan, temeline sevginin oturtulmadığı sistemlerin insana hizmet etmeyeceği görüşünün herkesçe kabullendiğini belirtti. Öcalan bu tip sistemlerin fazla uzun ömürlü olmayacağı gibi insanın ruhsal yapısı üzerinde yarattığı tahribatlardan dolayı da hep nefretle anılacağını söyledi. Yurtseverliğin başarı kadar mutlu bir yaşamın da vazgeçilmez şartlarından olduğunu vurgulayan Öcalan, dolayısıyla kadın erkek ilişkisinin sevgi anlayışına dayandırılması gerektiğini kaydetti.

PKK KARA KEDİ GİBİ
Sevmeyi insan olmanın bir gereği saydığını sık sık yineleyen Osman Öcalan, her iki ilişkisini de geliştirdiğini ve bunlardan hiç birinde politik tercih olmadığını anlattı. PKK'nın 'temiz bir sevgiye dayanan ilişkisi'ne saygı göstermediğini ifade eden Öcalan, "Önderlik dahil, örgüt yönetimi bunu siyasallaştırarak alabildiğine kullandı. Demokratik değişim mücadelesini 2002 yılında başlatmamıza rağmen, 2003 yılında geliştirdiğim ilişki sürekli öne çıkarılarak, tam bir tecrit ve teşhir malzemesi olarak değerlendirildi" dedi. Nitekim Osman Öcalan'ın örgütten ayrılışı, İmralı'da tutuklu bulunan kardeşi Abdullah Öcalan tarafından sert eleştirilmişti. Apo, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada "Osman, kadın ve kızlarla kaçarak ne yapmaya çalışıyor. Ona söyleyin hareketlerine dikkat etsin'' demişti.

BAYRAM YAŞLI

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal, sen sultan mısın?
 Topu Başkan'a attı
 'Yargının başına gelenlerde Refah'a haksızlığın rolü var'
 Adana DGM Savcısı'na rüşvet iddiasıyla dava
 13 yıldır Ankara'dayım alışmam çok zor oldu
 Erdoğan: İnşallah yeni bir dönem başlayacak
AHMET HAKAN COŞKUN
Meraklısı için
Ne zaman "Sen gazetecisin bilirsin, söyle...
MEHMET BARLAS
Eksik olan şeffaflık değil, müeyyidesizlik
Kayseri'de...
ÖMER LÜTFİ METE
Bakü ile ortak türkü
Geride bıraktığımız Cuma günü ATİB...
YAVUZ DONAT
Aman dikkat sayın Bakan
Öğle yemeğinde gazetede bir...
İnsanoğlu her şeye alışıyor
Bodrum Maki Otel'deki taşan foseptik çukuru temizlenince, üç gün önce...
'15 dakika sürer' denen estetik ameliyatta öldü
Gaziantep’te burnunu düzelttirmek amacıyla ameliyat masasına yatan...
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Pilotlarımız 'kelle koltukta mı' uçuyor?
Sivil Havacılık Sendikası, "Türk pilotlar, Avrupalılar'ın yarısı...
Karaman'a soruşturma
Karaman'a soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.