kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Özgür ruhlar diyarı ve yalan yalan koca yalan!..

"Keşke bir tırtıl olsaydım. Birkaç günde değişir, kelebeğe dönüşür, kanatlanır uçardım..." Alkol ve madde bağımlıları merkezi AMATEM'de rastladığım bir genç kızın söyledikleriydi bunlar. Henüz 15 yaşında ve zaten bir kelebek kadar güzel. Ailece Üsküdarlılarmış. Annesi benim okul ve mahalle arkadaşımmış. Ablası ise ünlü bir manken. Hiçbirinin ismini yazmayacağım. Çünkü kim oldukları değil, ne düşündükleri, ne acılar ya şadıkları önemli. Kelebek, (ben adını öyle taktım) henüz lise öğrencisi. 13 yaşından beri uyuşturucu kullanıyormuş. Son 8 aydır da eroine bulaşmış.
'Esrara, hapa takılırdım!..'
"Ben bir canki'yim, ben bir rakır'ım" diyor. "Herkes eroinman olabilir, ama herkes canki olamaz. Bu derin bir felsefedir, bir yaşam biçimidir ve ben bunu tercih ettim" diye ekliyor. Ve eroin macerasını bakın nasıl anlatıyor:
"Sevgilim vardı... Benden iki yaş büyük, çok tatlı, çok sevecen bir çocuktu. O sıralar heyecen olsun diye bazı bazı esrara, hapa takılırdım ben. Rak barlara gider, saatlerce müzik dinler, coşardık. Onun eroin de kullandığını öğrendim sonra. Bıraksın diye çok dil döktüm. Sonra belki korkuturum diye: 'Ya bırakacaksın, ya ben de kullanırım ona göre' dedim.
Sevgilim sokakta ölü bulundu
Bana kıyamayacağı belliydi. Bu taktik işe yaradı. Ama kısa bir süre için. Sonra yeniden başladı. Bir gün ben de kullandım ve öylece başladım eroine. Sonra bir felaket oldu. Sevgilim sokak ortasında ölü bulundu. 'Aşırı dozdan kalbi durmuş!' dediler. Yıkıldım. Ailemle aram çok kötü değildi. Ama yine de her şeyi paylaşmak mümkün olmuyordu elbette. Sıkıntıdan ve bunalımdan kurtulmak için iyice arttırdım eroin dozunu.
'Altın vuruş yaptım!..'
Ve bir gün. Her şeyden usandığım bir gün. Taksim'de bir arkadaş evinin helasında, altın vuruş dediğimiz aşırı dozu vurdum kendime. Yere yıkılmışım. Gürültüye koşup gelmişler. Can çekişirken bulmuşlar beni. Hastaneye kaldırıp, zor bela kurtulmamı sağlamışlar. Ondan sonra buraya getirdi annem. Tabii kendim de istedim gelmeyi. Esas olan bu zaten.
Kendin istemezsen tedavi imkânsızdır. Çıkınca asla kullanmayacağım bir daha. Hatta geçen gün izinli çıktığımda torbacılarla karşılaştım. Beni görünce ayaklandılar. Yanıma geldiler. Suratlarına tükürdüm. 'İstemiyoruuum!' diye bağırdım. Çil yavruları gibi kaçıp dağıldılar..."
Yalan yalan yalan!..
Kelebek'in anlattıklarında yeni bir şey yok. Hepimizin bildiği, duyduğu klasik hikâyelerden. Ama bir acı tarafı var yine de. Çünkü Kelebek yalan söylüyor. Tüm made bağımlılarının ortak özelliği Kelebek'te de mevcut ne yazık ki: Yalancılık... Doktorlarıyla görüştüm; "Sürekli yalan söylerler, muhteşem rol keserler, inanmamak elde değildir" diyor hepsi de. Müthiş bir hayal dünyaları vardır. Ve bu hayalleri gerçek gibi anlatmakta üstlerine yoktur. Bazen denemek için bir iki gün izin veririz. Dönüşte kanlarını tahlil ederiz. "Madde kıullanmış mı?" diye bakarız. Maalesef bu genç kızın dönüşü alınan kanında maddeye rastladık. Ve bir kezliğine affettik onu...
Minik poşetin içindeki yaşam
Son polis muhabirliği günlerimden, Narkotik polisleriyle yaptığım sohbetler geldi aklıma. Narkotik şubenin deneyimli şeflerinden biri demişti ki: "Ne yazık ki bunların dini, imanı, namusu, iffeti, anası, babası, çocuğu, aklı, fikri minicik bir poşetin içindedir. Milyarları bir yana koyun eroin torbasını öbür yana... Paraya dönüp bakmazlar bile."
Bir başka narkotik yetkilisi ise şöyle demişti: "Bir aileye bir eroinman girerse 6 ay içinde o aile bitip tükenir. Bir kangren illeti gibi yayılır eroin illeti. Bunun ille de kullanıcısı olmak gerekmez. Bir yakınınız eroinmansa ve siz onu çok sevip, bu illetten kurtarmayı düşünüyorsanız, dünyanın en zor işine girdiniz demektir..."
Karısı aldatmasın diye!..
Bazen de evli genç çiftlerin acısına tanık oluyormuş narkotikçiler. Bu durumlarla ilgili de birşeyler anlatmışlardı. Demişlerdi ki: "Erkek eroinman diyelim. Bir süre sonra genç yaşına rağmen erkekliği yok olur. Erkekte olmaz. Kadın da genç; birtakım ihtiyaçları var. Dışarıya gitmesin, başkasıyla yatıp kalkmasın diye gizli gizli alıştırır karısını. O da cinsel gücünü yitirsin, dışarıyla ilişki kurmasın diye uğraşır."



Bütün bu duyup, hatırladıklarıma rağmen O "kelebek" kadar güzel benim için. 15 yaşında bir "yitik" olmasına gönlüm rağzı değil. Bilim "iflah olaları zordur" dese de. Uzman polisler: "Peynir ekmek der gibi yalan söylerler bunların alayı" dese de ben Kelebek'in sözlerine inanmak istiyorum: "Düzeleceğim Savaş Abi... Bir gün karşına yazdığı şiirleri kitap olarak bastırmış, acemilik çektiği gitarda ustalaşmış, okulunu başarıyla bitirmiş, sağlıklı, mutlu bir kız olarak çıkacağım göreceksin" diyen sözlerine inanmak istiyorum yine de.
Kelebek renkli kanatlarını çırpa çırpa yükselsin, en güzel çüçeklere konsun istiyorum. Tırtılım kelebek olsun istiyorum. Hem de çoook... Çok istiyorum...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Maçlarda küfür edin!..   / 30-10-2004
 Oğlan bizim kız bizim...   / 29-10-2004
 Kimse haramı haram diye yemez değil mi?..   / 28-10-2004
 Akdamar Adası'nda kaybolan Polonyalı...   / 27-10-2004
 Gel de sevme bu ülkeyi ve insanını   / 26-10-2004
 Peki şahit neredeydi sayın hakim bey?..   / 25-10-2004
 Rüzgâr saçlı kızı o gece nasıl tanıdım?..   / 24-10-2004
 İşte foto muhabiri!..   / 23-10-2004
 Babalar ve oğullar   / 22-10-2004
 Bir 23 Nisan'da acılara doğan Bahar bebek...   / 21-10-2004
REHA MUHTAR
Bir kadının ve bir erkeğin günlüğü

Bir kadının ve...
UMUR TALU
Hangi değerler!
Süreç hızlandıkça, ikide bir "Avrupa'ya...
REFİK DURBAŞ
Tuz Gölü'nde acı gerçek...
Tuz Gölü, Van Gölü'nden sonra...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Alyoşa... Bir aşk kelebeği!
Şu kesin ki "Son...
SAVAŞ AY
Özgür ruhlar diyarı ve yalan yalan koca yalan!..
"Keşke...
Kartaldı götürdü: 2-1
Kartaldı götürdü: 2-1
Carew '1', Mustafa Doğan '2' dedi. Hooijdonk'un penaltısı sadece...
Dalya eski Fenerli'den
Dalya eski Fenerli'den
Beşiktaş, lig tarihinde F.Bahçe'ye 100. golünü kaydetti. Golün altına...
'Avrupa ailesi tamamlandı'
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 29 Ekim'de Roma'da imzalanan Avrupa...
Mehmetçik 2 Aralık'ta AB'de
NATO'nun Bosna Hersek'teki Barış Gücü'ne bağlı Türk askerleri, 2...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.