kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Ereğli'de mide bulandıran küçük sinekler üzerine!..

"Karadeniz Ereğli ilçesi, Emniyet Müdürü Ünal Şahin'in, sevgilisi olduğu öne sürülen Gülay Y.'nin eski erkek arkadaşlarını birer birer karakola çektirip, dövdüğü iddialarıyla çalkalanıyor"
haberimiz Karadeniz'in bu şirin ilçesinde bomba gibi patladı. İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan Hayran Şahin'le evli olan ve 2 erkek çocuğu bulunan Emniyet Müdürü Ünal Şahin'i bizzat arayıp konuştum. Tüm suçlamaları reddetti. Ve bakın inanılması güç başka neler söyledi:

Dayak
ve işkence yok!..
" Bu anlatılanlar tamamen Erçin Mert isimli kişinin, ilçedeki rant beklentisinden kaynaklanmaktadır.
Olayda adı geçen 2 kişinin de çeşitli vesilelerle ifadelerine başvurmak için görüşmüşlüğüm oldu. Ancak dayak ve işkence iddiaları kesinlikle olmadı. Olay, Erçin Mert isimli, Ereğli'de doğduktan sonra yurtdışına giden bir kişinin ilçemizde bazı kesimleri baskı altına almak istemesinden kaynaklanıyor.
Bu şahıs, bir süre önce bir inşaata başlamış ancak daha sonra inşaat mahkeme kararı ile durdurulmuş. Bu nedenle de Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı suçluyor. Burada epey para harcamış, şimdi bunun karşılığında kafeterya gibi işletmelerin ihalesini alarak parasını çıkarmayı hedefliyor.

Saldırı
düzenlenecek ihbarı
Geçenlerde belediye başkanının makam aracının bulunduğu yere kendi otomobilini park etmiş. Başkan şikâyet etti. Biz de çekici gönderdik ancak aracı kaldıramadık. Ceza yazarak aracı kaldırması için ikna ettik. Daha sonra belediye başkanı yine arayıp bu şahsın Sakarya'dan Romen uyruklu 2 adam getirttiğini duyduğu, kendisine saldırı düzenleyeceğini öğrendiği yönünde ihbarda bulundu. Biz de gerekeni yaparak işlem başlattık. Bayramda ise çocuğumun yaş günü vardı. Pastaneye şoförümü gönderip, pasta aldırttım. Şoför aracı pastanenin önüne park etmiş, pastayı alıp çıkarken, bu şahsın fotoğraf çektiğini görmüş. Bana gelip anlattı. O günler için belediye başkanının da şikâyeti olduğundan şahısları aldırttık. Arabalarında yaptığımız araştırmada bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdik. Mahkemeye çıkarttık, tutuksuz ya rgılanmak üzere serbest kaldılar. Tabancayı incelenmesi için Ankara'ya gönderdik. İşlem devam ediyor.

O
kadınla ilişkim olamaz!..
Gülay Y. isimli bayanla ilişkim olduğu konusuna gelince, böyle bir şey kesinlikle yok. Bu bayan burada herkesle yatıp kalkan birisi. Ben emniyet müdürüyüm, böyle bir şey olabilir mi? Makam odamda karşılaşmaları doğru. Ancak, o sırada diğer bayanlar da şikâyet için gelmişler. Kendi haklarını aramak için. Fakat dövdürdüğüm, işkence yaptığım yönündeki haberler doğru değil. Soruşturma yapıldığı doğru. Bugün başsavcıyla görüştük. Soruşturma başlıyor savcılıkta. Yani buradaki memur arkadaşların, işlem yapan memurların da ifadelerine başvuracak. Yani bu kadının birkaç kişiyle falan ilişkileri var. Ama benim böyle bir kadınla ilişkiye girmem mümkün değil."

Önce uyarıyor, sonra dövüyor
İlçeyi ayağa kaldıran olayın bayan kahramanı Gülay Y. ise Emniyet Müdürü Şahin'in makamına çağırdığı kişileri önce uyarıp, daha sonra da dövdüğünü söyledi . Müdürle ilişkisi olduğunu reddeden Gülay Y. "Olayın benimle kesinlikle ilgisi yok. Emniyet müdürünün kesin tavrı budur. Kendisi makama çağırdığı kişileri önce uyarıyor, iki defa ihtar ediyor, üçüncüde dövüyor. Bunu herkes biliyor. Yani ben Ereğli'deki 100 kişiyle mi birlikte oldum? Böyle bir şey yok kesinlikle. Tamamen kendileriyle olan bir şeydir. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Ben burada bir esnafım. Bir iş kadınıyım. Erçin benim dostumdur, arkadaşımdır; yardımcı olurum . Emniyet müdürüyle benim aramda kesinlikle böyle bir şey yok. Olmadığını da herkes biliyor. Erçin olayın üzerine fazla gidiyor. Tabii Erçin'in de hataları var. Çünkü emniyet müdürünün açığını yakalamaya çalışıyor. Arabasını farklı yere park etti, onun fotoğraflarını çekti, gazetelere dağıttı falan. Emniyet müdürünün tavrı bu. Biraz katı mizaçlı bir adam herhalde.
Bir de iki gün önce bana takılan, beni çok rahatsız eden birisi defalarca uyarıda bulunduğum halde bizi takmayan, beni hatta kapının önünden kaçırmaya kalkan bir adam Ahmet Turan Ateş' tir. O adamı defalarca ihtar ettiği halde tekrar bana bu şekilde geldiği için dövmüştür. Evet böyle bir şey de oldu. Ama ben kendim şahit olmadım olaya. Duydum. Yani emniyet müdürüyle değil de eşiyle arkadaşlığım var. Kesinlikle böyle bir şeye ondan dolayı sahip çıkıyordur."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Özdemir Asaf aşklara şiir de isterdi ama!..   / 26-11-2004
 Hıncal Abi yerim üç bin beş yüz vuruş!..   / 25-11-2004
 Çağdaş Çalıkuşu Tuba öğretmen öğrencilere 'ışık' oluyor   / 24-11-2004
 Kezzapçı koca yakalanana kadar yazıp duracağım!..   / 23-11-2004
 Bir çocuk maça gitti eve ölüm haberi geldi   / 22-11-2004
 Düştüm hastane damlarına   / 21-11-2004
 Üç asırdır bitmeyen dava   / 20-11-2004
 Güneydoğu'nun modern hanım ağası Suna Hanım   / 19-11-2004
 Alo Savaş Abi başlıyor..   / 18-11-2004
 İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın haklı sitemi   / 17-11-2004
REHA MUHTAR
Bükreş.. Seks ve kumar..
Bükreş'e bugüne kadar daha...
MANSUR FORUTAN
Ben olmazsam var ya...
Bir büyüğümün nasihatiydi. Her...
MEHMET BARLAS
Ayağa kalksan bir türlü, otursan başka...
SAVAŞ AY
Ereğli'de mide bulandıran küçük sinekler...
REFİK DURBAŞ
Engellilerin hayat mücadelesi
Engellilerin sorunları...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Çocuklar ve mutluluk!
Yazımızın "ana mesele"sine...
HINCAL ULUÇ
Gazete başlıklarında yanlışlar, saçmalar!..
Hürriyet'in...
EMRE AKÖZ
Yanlış anlama
Medyanın sokaktaki, tribündeki şiddete '...
Şükür kavuşturana: 1-0
Şükür kavuşturana: 1-0
Cimbom, Ankaragücü deplasmanında 2 hafta sonra galip geldi. 6...
Hep böyle isterim
Hep böyle isterim
Hagi, geçen hafta eleştirdiği oyuncularına bu kez övgüler yağdırdı...
Elkatmış'a Gül'den 'dikkatli ol' uyarısı
İtalya'dan dönen Gül, "Soykırım, atom bombası kullanma gibi tanım ve...
İsrail'den Gül'e davet
İsrail Dışişleri Müsteşarı Prossor, Gül'ü İsrail'e, Türkiye'yi ise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.