Lezzet Güneşi
Meyveli ekmek Bir kaba un, kabartma tozu ve muskatı eleyin. Yulaf, esmer şeker, vişne ve kayısıları ilave edip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yağ, vanilya ve muzu mikserle çırpıp, unun ortasına döküp, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, unlanmış 20x10 cm. ebatlarında bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip, ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Pudraşekerini 2-3 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırarak ısıtın. Gerekirse biraz daha limon suyu ilave edin. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine gezdirerek servis yapın. Arzu ederseniz sadece pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (18 adet) * 2 su bardağı un * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * Yarım tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş) * 250 gram yulaf ezmesi * 1,5 su bardağı esmer şeker * 250 gram vişne (kurutulmuş) * 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış) * 2 adet yumurta * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı vanilya * 2 adet muz (olgun, ezilmiş) * 1 çay bardağı pudraşekeri * 2-3 çorba kaşığı limon suyu ya da su
Pekmezli piliç Etleri, yağladığınız 37x25x2,5 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağı ısıtıp, sarmısakları 1-2 dakika soteleyin. Ketçap, portakal suyu, su, esmer şeker ve pekmezi ilave edip, ısıtın. Hazırladığınız sosu fırça ile etlerin üzerine sürüp, 15 dakika daha pişirin. Kalan sosu ısıtıp, etlerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 8 adet ızgaralık tavuk butu * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 diş sarmısak (kıyılmış) * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * 120 ml. ketçap * 60 ml. portakal suyu * 60 ml. su * 2 çorba kaşığı esmer şeker * 2 çorba kaşığı pekmez
Hurmalı kurabiye Unu, muskatla beraber bir kaba eleyin. Yulaf gevreği, esmer şeker ve tereyağını ilave edip una yedirin. Hurma, yumurta ve sütü katıp, karıştırın. Karışımdan kaşıkla alıp, yağlanmış fırın tepsisine 5'er cm. aralıklarla koyun ve üzerlerine pudraşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
MALZEMELER (35 adet) * 2 su bardağı kekun * 2 su bardağı kepekli kekun * 1 tatlı kaşığı toz muskat * 80 gram yulaf gevreği * 1 su bardağı esmer şeker * 100 gr. tereyağı * 10 tane hurma * 1 adet yumurta * 1/2 bardak süt * 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Piliçli nohut Taze soğan, sarmısak, etli kırmızıbiber, kişniş ve şekeri iyice doğranıncaya kadar robottan geçirin. Limon suyunu ilave edip, tekrar karıştırın. Etleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırının ızgara konumunda 10 dakika pişirin, pişmelerine yakın kişnişli sosun 1/3'ünü fırça ile her taraflarına sürün ve arzuya göre en fazla 15 dakika daha pişirin. Bütün salata malzemelerini karıştırın. Etlerin üzerlerine kalan kişnişli sosu dökerek nohut salatası ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet tavuk göğüs (2'ye bölünmüş)
Kişnişli biberli sos: * 8 adet taze soğan (iri doğranmış) * 3 diş sarmısak (4'e bölünmüş) * 3 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, iri doğranmış) * 5 sap taze kişniş yaprağı * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 60 ml. limon suyu
Nohut salatası: * 600 gram nohut konservesi (yıkanmış, süzülmüş) * 2 adet orta boy domates (iri doğranmış) * 2 adet taze soğan (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 10 sap taze kişniş (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|