kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Yaprak dolması

Kıyma, pirinç, soğan, taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, limon suyu, salça ve baharatları, kıyma özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Yaprakların parlak yüzü dışa gelecek şekilde düz bir yüzeye serin, ortalarına hazırladığınız harçtan koyun ve ince sarın. Güveç veya kalın dipli bir tencereye kalan yapraklardan sıralayın, üzerine hazırladığınız dolmaları dizip, dolmaların üzerine düz bir tabak kapatın. Dolmaların üzerine zeytinyağı ve suyu gezdirip, kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
400 gram yaprak
* Yarım kg. kıyma (az yağlı)
* 1 su bardağı pirinç
* Yarım kg. soğan (ince kıyılmış)
* 4 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 5 sap dereotu (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 2 adet limonun suyu
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı su (kaynar)

Beypazarı kurusu

Unun ortasını havuz şeklinde açın, tereyağı, süt, maya, tuz ve tarçını ilave edip, iyice yoğurun. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 10 dakika daha yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her bir hamuru 2 cm. kalınlığında açın, keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde kesip, aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, 30 dakika dinlendirin. Tekrar önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat daha pişirerek kurutun. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER (50 adet)
*
7 su bardağı un (elenmiş)
* 150 gram tereyağı
* 1,5 su bardağı süt
* 10 gram kurum maya
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı tarçın

Patatesli rulo salam

Salam hariç bütün malzemeleri iyice harmanlayın. Salamların bir yüzüne hazırladığınız harçtan yayın, rulo şeklinde sarıp, servis yapın.

MALZEMELER (12 dilim)
*
1 paket light salam
* 1 adet orta boy patates (haşlanıp, rendelenmiş)
* 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 3 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 19-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 18-12-2004
 Sebzeli kolay et   / 17-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Semra Hanım Sinem'e pek kinli Ata hâlâ aşık, bense çok...
HAKAN & UTKU
İstiklal Akarsu'dan Nostradamus'un kayıtdışı...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Semra Hanım'ın haykıran bakışı
Evdekilerin hayret ve...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yaprak dolması

Kıyma, pirinç,...
Türkiye'de her 5 kişiden 4'ü bel ağrısından şikayetçi
Türkiye'de her 5 kişiden 4'ü bel ağrısından şikayetçi
Türkiye'de her beş kişiden dördünün çeşitli sebeplerle beli ağrıyor.
Gece hayatını vurdu!
Gece hayatını vurdu!
Üç aydır Türkiye'yi ekran başına kilitleyen yarışma programı...
DJ'in gafleti!
DJ'in gafleti!
Kraliyet Ailesi'nin davetlisi olarak eşi ve çocuklarıyla Umre...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.