kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Yufkayı düz bir zemin üzerine yayın, üzerine fırça ile yağ sürün ve ikinci yufkayı yayın. Diğer 4 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan yağı ısıtın, soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı katıp, hafif ezerek 5 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip, harmanlayın. Keskin bir bıçakla yufkaları 8 eşit parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısmına hazırladığınız harçtan yayın, yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatın ve uç kısmına doğru hafif gevşek olarak rulo şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Hazırladığınız börekleri bir kaba yerleştirin. Üzerini streçle sarıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız börekleri suya batırıp çıkartın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve yağı çırpıp, fırça ile böreklerin üzerine sürün. Börekleri keskin bir bıçakla uçlarından 2 cm. içeriden başlamak ve bitirmek üzere bıçağın ucu harca değecek şekilde kesin. Ortalarına birer dilim domates yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER (24 adet)
*
6 adet yufka
* 500 gram kıyma
* 125 gram tereyağı (eritilmiş)
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet domates (yarım ay doğranmış)

Ispanaklı kek
Yumurta ve şekeri koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Ispanak ve diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış 25-30 cm. çapında bir fırın kabına dökün ve ıslatılmış kaşığın tersiyle düzeltin. Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin ve soğutun. Kekten ufak bir dilim kesip, robottan geçirerek kırıklayın. Süte pirinç unu, tozşeker ve damla sakızını karıştırarak katın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğutun. Soğuyan kremaya kremşantiyi katıp, iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine sürün, servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
*
250 gram ıspanak (yapraklanmış, robotta iyice kıyılmış)
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı vanilya

Kreması:
*
2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet damla sakızı (dövülmüş)
* 1 paket kremşanti

Mantarlı salata
Zeytinyağı, sirke ve portakalları yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp 3 dakika pişirin ve ateşten alın. Mantarları ilave edin. Soğuyunca portakalları delikli bir kepçe ile alın, dilimleyin ve tekrar karışıma ilave edin. Üzerini kapatıp, buzdolabında en az 6 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı elma sirkesi
* 2 adet portakal (kabukları soyulmuş)
* 500 gram mantar (dilimlenmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2004
 Tarçınlı beze   / 03-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Moda Meme Kanserini Hedefliyor!
Gribim, halsizim ve...
HAKAN & UTKU
Kaynana Semra'dan yararlanalım
"Gelinim Olur musun?"...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklar ve ölüm kavramı
Beklenmedik bir kaza sonrasında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yufkayı düz bir zemin üzerine yayın,...
Egzersizi 20 dakikadan az yapmayın, aniden bitirmeyin
Egzersizi 20 dakikadan az yapmayın, aniden bitirmeyin
Uzun ve sağlıklı yaşamak, kolesterolden, yüksek tansiyondan, kemik...
Ceylan'ın son gözdesi
Ceylan'ın son gözdesi
Karda yürüyüp izini belli etmeyen çapkınlardan olan (kendisi...
Atlantik'te kabus anlar!
Atlantik'te kabus anlar!
İki yıl sürecek dünya yolculuğunun ilk etabını tamamlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.