kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Jülide Sadıkoğlu eşinin bant görüntülerini gözyaşları içinde izledi...
Sen de bizi merak etme
Ticari rekabet kuşkusu var
Vinci için kaçırılmış olabilir!

'Dualarımız onlarla'

Irak'ta kaçırılan Kahraman Sadıkoğlu'nu TV'de gören eşi Jülide Sadıkoğlu gözleri doldu: Dokuz günlük kâbus bitti, dönmesini bekliyoruz.

JÜLİDE Sadıkoğlu, ekranda video görüntüsü yayınlanan eşi Kahraman Sadıkoğlu'nu izlerken, yanında bulunan atv Haber Yayın Koordinatörü Korcan Karar'a şunları söyledi:

EN AZINDAN HAYATTA
"9 günlük kâbus bitti, haberi geldi. En azından hayatta olduğunu gördük. Döneceğine inanıyorum. Onunla kaptanını bekliyoruz. İyi günler gelecek. Dualarımız onlarla."

FAYDALI OLAMAYACAK
"EŞİM
limanları temizleyerek Irak halkının yararına bir iş yapıyordu. İş imkânı yaratıyordu. Ama bu koşullarda ne yazık ki Irak'a faydalı olamayacak."


Sen de bizi merak etme

Banttaki görüntüleri ilk kez atv'den öğrenen ünlü armatörün eşi Jülide Sadıkoğlu da ona seslendi: Çabuk gel.

Türkiye ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun kaçırıldığını önceki gün öğrendi. Ancak İstanbul Bogazı'nın Anadolu yakasındaki evinde, ailesi tam 8 gündür endişeliydi. Çünkü en son 16 Aralık'ta yaptıkları telefon görüşmesinin ardından bir daha haber alamamışlardı. Aile Irak'ta durumun karışıklığından dolayı bir süre bekledi. Ancak önceki gün Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak Sadıkoğlu'nun hayatından endişe ettiğini bildiren aile, yardım talebinde bulundu.

ÇOK ŞÜKÜR SAĞ
Dün bir video kasetindeki görüntüler televizyonlardan yayınlanınca olay başka bir boyut kazandı. Sadıkoğlu kaçırılmıştı ve çok şükür sağdı. Sorular arka arkaya geldi. Kim niye kaçırmıştı ve ne istiyordu? Eşi Jülide Sadıkoğlu haberi ilk kez atv Haber Yayın Koordinatörü Korcan Karar'ın telefonuyla öğrendi. Korcan Karar, daha kimsenin fark etmediği video bantı gördüğünde Türkiye tatil gününün rehavetindeydi. Karar hemen telefona sarılıp Kahraman Sadıkoğlu'nun kızkardeşi Berna Tokar'ı aradı. Saat 10.55'ti. Berna Hanım'a "Gözünüz aydın. Kahraman Bey, hayatta ve sağlığının iyi olduğunu gösteren bir bant elimizde." Telefonun öbür ucundan sevinç çığlıkları yükseldi. Berna Hanım, "lütfen eşi Jülide'ye de söyler misiniz" dedi. İkinci telefon Sadıkoğlu'nun Kavacık'taki evine açıldı. Arkadaşımız Korcan Karar, 23 Aralık'ta çekilen bantın en önemli yerlerini Jülide Hanım'a tekrar etti: Eşimi, oğlumu, annemi, kardeşlerimi çok sevdiğimi söyleyin. Beni merak etmeyin. Çok iyi bakılıyorum. Jülide Sadıkoğlu'nun 'çok şükür' sözleri üzerine Korcan Karar aileyi daha da mutlu edecek bir teklif yaptı: "Beni ister gazeteci ister bir dost olarak kabul edin. Hemen bantın ham halini size gelip izlettireyim." Kavacık Otağtepe'deki evin kapısında karşılanan Korcan Karar heyecanla bekleyen Jülide Sadıkoğlu'na görüntüleri gösterdiğinde hüzünlü gözyaşlarına da tanık oldu. Eşini izleyen Jülide Hanım'ın ağzından şu sözler döküldü: "Dokuz günlük kâbus bitti, haberi geldi. En azından hayatta olduğunu gördük. Döneceğine inanıyorum. Kendisini bekliyoruz. İyi günler gelecek. Dualarımız onlarla." Daha sonra telefon trafiği yaşandı. Eşe dosta herkese haber verildi. Artık televizyonlarda bantı göstermeye başlamıştı. Biraz sakinleştikten sonra konuşan Jülide Sadıkoğlu, Eşim Irak halkının yararına olacak bir iş yapıyordu" diyordu. Jülide Sadıkoğlu akşam saatlerinde de evinde bir basın açıklaması yaptı. Merkez Haber Ajansı'ndan Güngör Karakuş'un izlediği açıklamada şunları söyledi: "Oradaki liman iki harpten dolayı batmış gemilerden temizlendi. Liman trafiği başladı ve Irak halkına hem yiyecek hem diğer ihtiyaçları bu gemiler getirip götürdü. Kahraman'ın ne İngiliz ne de Amerikalılar'la bir ilgisi var. Özel olarak çalışıyor. Türk işçisiyle Irak işçileriyle çalışmıştır. Oraya iş imkanı sağlanmıştır. Büyük bir anlaşmazlık olduğundan eminim. Kahraman ve Ahmet Kaptan'ı televizyonda gördüğüm için çok mutluyum. Kahraman'ın konuşmasından korkulacak birşey olmadığını anladım. Kendisi de söylüyor. Korkulacak bir şey yoktur.

O SUÇLU DEĞİL
Suçlu değiliz. Bir kötülük yapmadık. İyilik yaptık. Bu da bir iki gün içinde anlaşılacak diyor. Ümit ediyorum bu yayını görüyorsa Kahraman'a burdan sesleniyorum biz de çok iyiyiz. Sakın merak etme. Hem ben hem ablaların hem Kemal, annen, hepimiz inanıyoruz senin suçunun olmadığına. Sağ salim Türkiye'ye döneceğini biliyoruz. En yakın zamanda seni Ahmet Kaptan'la bekliyoruz." Sadıkoğlu, "Eğer dediğin gibi istenmiyorsak orada yardımımızın gereği görülmüyorsa her an dönmeye hazırız. Seni serbest bıraktıktan sonra gereken yapılacaktır. İstenmediğimiz yerde kalmayacağız" diye konuştu. Jülide Sadıkoğlu, "25 milyon dolar fidye istendiği doğru mu" sorusu üzerine, de "sizlerden fazla birşey bilmiyorum bu sorulara yanıt veremeyeceğim" dedi.

Korcan KARAR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB heyeti Ocak'ta geliyor
 Ali Balkaner yakalandı
 'Irak'a iş ve aş getirdik bizi serbest bırakırlar'
 Maceraperest Türk girişimci
 Polisin 'Bayram' günü
MEHMET BARLAS
Volkswagen "Bosswagen" olunca, adını "Phateon"...
SAVAŞ AY
Irak'ta değilsek kamyoncuları kim öldürür...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Görecek güzel günler var..
Türkan Saylan'ı ve...
HINCAL ULUÇ
Türkiye- AB ilişkileri üzerine "En Şirin" yazı..
Hiç...
UMUR TALU
İşkence ahlakı
Bugünlerde ABD medyasında, büyüklerinde...
'Masaya 3'üncü planla dönebiliriz'
Kıbrıs Rum yönetimi, adada çözüm için görüşme masasına Ankara ve...
'ABD, savaşı kaybedebilir'
Amerikan yönetiminin Irak'la ilgili başını ağrıtan rapor ve...
Yabancı farkı
Yabancı farkı
F.Bahçe'nin yabancıları ilk yarıda 31 gol attı, 16 asist yaptı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu