kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haşlama et yiyen çabuk aşık oluyor
Haşlama et yiyen çabuk aşık oluyor
Sevmek için önce kararlı olun

Haşlama et yiyen çabuk aşık oluyor

Kimyager Savaş Koç, Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlilerine ve öğrencilerine aşkın kimyasını anlatacak. Koç, kara sevdaya düşen kişinin bundan nasıl kurtulacağının ya da firijitlerin nasıl aşık olabileceğinin dersini verecek. Beslenme tarzı ve hormonların aşkı nasıl tetiklediğini anlatacak olan Koç, aşkı yönetmenin yollarını da öğretecek.

Kadir Has Üniversitesi'nin öğretim görevlileri ve öğrencileri aşk üzerine eğitim alacak. Bir günlük seminerle, aşkı nasıl idare edebileceklerini, istedikleri kişiye nasıl aşık olup, aşk duygusundan nasıl uzaklaşabileceklerini öğrenecekler. ODTÜ mezunu Kimyager Savaş Koç, buradaki hormon kimyası ve enzim konusundaki araştırma sonuçlarından yola çıkarak, aşkın kimyasını anlatacak. Bilim adamı, hangi hormonun kara sevdaya neden olduğunu, nasıl kontrol altına alınacağını, neler yapılması gerektiğini açıklayacak. Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu'nda, 16 Şubat'ta saat 16.00'da başlayacak olan seminere, öğretim görevlileri ve öğrencilerin dışında da isteyen herkes katılabilecek.

ÖNCE AYRILIK ACISINI YENMEYİ İSTEYİN
Kimyager Savaş Koç'a göre, kara sevda çekenlerin bundan kurtulmak için önce kurtulmayı istemesi gerek. Alkolik ya da sigara tirkayisinin verdiği mücadele gibi bunu gönülden istemesi şart. Düşüncenin dışında spora yönelmeli ve ne yiyip içtiğine dikkat etmeli. Aşıkların un, tuz, şeker gibi gıdalardan mutlaka uzak durması gerek. Çünkü bu gıdalar seratonin denen rahatlama hormonunu artırıp, aşkı tırmandırıyor. Kişiyi rahatlatan bu gıdalar, hayal kurmaya ve hep o kişiyi düşünmeye neden oluyor.

BİRİNİ SEVEMEMEK DEPRESYON SEBEBİ
Koç'un hiç aşık olamayanlara yönelik reçetesi de var. Aşkı yaşamayanların huzursuz, mutsuz ve uykusuz olduğunu belirten Koç'a göre herkes mutlaka aşık olmalı. Bir kişiye ya da herhangi bir olguya... Türkiye'nin yüzde 90'ının aşkı yaşamadığı için depresyonda olduğunu, ancak sadece yüzde 40'nın bunun farkında olduğunu anlatan Kimyager Savaş Koç, "Aşık olmayanlar, bu duygunun yarattığı hormonları vücutlarında salgılatamadığı için bağışıklık sisteminde bile aksaklıklar olur. Kesinlikle aşık olması, bir olguya bağlanması ve bu hormonları salgılatması lazım. Bütün hobiler, bu hormonları salgılatmayı tetikler.

AŞIK OLMAK İSTİYORSANIZ YOĞURT VE ET TÜKETİN
Koç'un verdiği bilgilere göre aşkın yarattığı depresyona karşı muz birebir. Aşık olmak isteyenlerin ise; incir, üzüm gibi meyvelerle bol bol sebze yemesi gerekiyor. Bunun dışında ağırlık verilmesi gereken diğer gıdalar arasında çikolata ve et de var. Etin ızgara ya da haşlama olması, işleri daha da kolaylaştırıyor. Unutulmaması gereken önemli yiyeceklerden biri de yoğurt.

AYRILIĞIN SORUMLUSU DEĞİŞEN HORMONLAR
"Aşık olup olmamak kendi elinizde" diyen Koç, vücudumuzdaki 'dopamin' adlı salgının kara sevdayı yarattığını, süresinin ise altı ay ile üç yıl olduğunu belirterek, "Beyinde devamlı aşık olduğunuzu düşündüren, iştahınızı kesen dopamindir. Vücut bu salgıları giderek azaltır. Nedeni alışkanlıklardır. Küçük ayrılıklarla ya da monotonluktan uzak davranışlarla bu süre uzatılabilir. Sonrasında bağlılık fazı olan 'endorfin salgılanma fazı' başlar, yoksa ilişki biter. Sevip sevildiğinizi düşündüğünüzde endorfin artar. Yani; ilişkinin bitip bitmemesine hormonlar karar verir" diyor.

PERVİN METİN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir
 Halle'yi 10 günde bağlarım!
 'İnanılmaz Aile'ye imzasını atan Türk
 Günde bir kadeh içki zihin açıyor
 Obezite artık Avrupalı gençlerin de düşmanı
 Siyah noktalarla savaş için patates maskesi
 Gözleriniz şişiyorsa bunlara dikkat edin
 Pratik Bilgiler
GÜLSE BİRSEL
Nahoş kurban bayramı anıları!
Bir Kurban Bayramı'nın...
AYŞE TÜTER
Gizli dünya
Un, pudra şekeri, badem, haşhaş tohumu ve...
Bilinçli kış sofrası hastalıktan koruyor
Bilinçli kış sofrası hastalıktan koruyor
Uzmanlar kış aylarına özel beslenme programı ile bağışıklık sistemini...
Çin Yağı 'Yılın Doğal Ürünü' seçildi
Çin Yağı 'Yılın Doğal Ürünü' seçildi
Son dört yıldır Almanya'da "Naturel Remedies (Doğal ürünler)...
Tezmanlar'dan anlamlı davet
Tezmanlar'dan anlamlı davet
Bayram tatilinin sömestre denk gelmesiyle birlikte, İstanbul'un...
'Dönmeyece ğim' dedi gidişi dönüşü bir oldu
'Dönmeyece ğim' dedi gidişi dönüşü bir oldu
Bundan 10 gün önce Amerika'ya yerleşeceğini söyleyen ünlü manken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.