kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir
Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir
'Çok iyi şarkı söylediğimi biliyorum'
'Duygu değiştirmekte çok zorlanıyorum'

Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir

Oyunculukla işim olmaz dedim oyuncu oldum' diyen Cihan Okan, 'Savcının Karısı'ndaki performansıyla beğeni topluyor. Sezen Aksu'nun vokalisti Okan, "Müzik mi, oyunculuk mu?" dendiğinde "Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir. Ama bu işi şarkıcılık kadar becerebilirsem, bu tercihi o zaman yaparım" diyor.

Cihan Okan aslında bir vokalist, bir müzik adamı... Şimdi ise atv'nin iddialı dizilerindenSavcının Karısı'ndaki karizmatik savcı... Sibel Egemen, Leman San, Ajda Pekkan, Nilüfer, Kenan Doğulu, Sezen Aksu gibi ünlü isimlerin arkasında vokal yapan Okan, artık kendi ismiyle ön planda. Ama müziğiyle değil, oyunculuğuyla. Müzik hayatı devam etse de, Okan oyunculukta da iddialı olduğunu göstermek istiyor. Üstelik ona en büyük desteği Sezen Aksu veriyor. Henüz çok kısa süre oldu ama, herkes onu konuşmaya başladı bile...

* Ünlü isimlerin arkasında vokal yapan, müzikle ilgili olan Cihan Okan'dan bahseder misiniz? Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunuyum. Şu anda Kültür Bakanlığı devlet modern folk müzik topluğunda solist olarak görev yapıyorum. 25 yıldır müziğin içindeyim. 80'li yıllarda Melih Kibar'ın bestesiyle Eurovizyon yarışmasına katıldım. Bu yarışmayla birlikte profesyonel anlamda şarkıcılığa bir geçiş yapmış oldum. 8 yıl Sibel Egemen'in, 8 yıl Leman Sam'ın vokalistliğini yaptım. 8 yıldır da Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapıyorum. Kenan Doğulu ile unplugged çalışmalar yapıyorum. Bunun dışında reklam dublajları, dizi müzikleri yapıyorum. Dizi müziklerinden 'Estağfurullah Yokuşu'nun müziği bana ait.

SEZEN'İN KOMPLEKSLERİ YOKTUR

* Sezen Aksu ile yollarınız nasıl kesişti?
Sezen Hanım'ı 20 yıl önceden tanıyordum. O zaman bizim 'Kim Bunlar' adlı bir vokal grubumuz vardı. Sezen Hanım'ın da 'Kısa dalga' isimli vokal grubu vardı. Bu yüzden birbirimizle çok alakalıydık. Leman'dan ayrıldığımı duyunca onunla çalışmamı istedi. Onunla tanışmak şeref.

* Yıllarca sanatçıların arkasında onlara eşlik ettiniz. Neden albüm çıkarmadınız? Kendime göre kulvar bulamadım, şarkı ve güzel beste bulamadım. İnsanın yaşı ilerlediği zaman her şeyi daha zor beğeniyor. 30 yaşını geçmiş erkeklerin evlenmesi de zordur. Şarkı beğenme kriterim değişti.

* Sezen Aksu gibi bir beste fabrikatörüyle çalışıp şarkı bulamamanız ilginç değil mi? Sezen Hanım'ın etrafında o kadar çok insan var ki, onlara dağıtmaktan bana sıra gelmedi. Hâttâ kimi zaman bütün güzel şarkılarını verir ve sonra gelir alır. Sezen Aksu'nun 'Yediveren' albümünde 'Yine mi çiçek' diye şarkı vardı. Sezen beni vokal yapmak için stüdyoya çağırdı. Bunu sen söyleyeceksin dedi. Beni stüdyoya soktu. O şarkıda bana vokal yaptı. Çünkü onun garip kompleksleri yoktur.

* 'Yıldızların Altında' için adınız geçti. Sonra neden sizin yerinize Beyaz tercih edildi? Orada üç rol var. Benim oynayacağım rol aşık kemancıydı. Beyaz, 'Kayhan Kayar'ı canlandırıyor. Benim olduğum zaman Beyaz'ın adı başka bir rol için geçiyordu. Ben bu müzikal için Mix Müzik'den Atilla Bey ile konuşup kabul ettim. Fakat daha sonra bir takım gelişmeler oldu. Müzikal Fil Yapım'a geçti. Benim haberim olmamıştı. Projenin ertelendiği yazılınca; ben de başka projeler içine girdim.

* Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaparken bir anda 'Savcının Karısı' isimli dizide savcı olarak izleyicinin karşısına çıktınız. Oyunculuğa geçiş nasıl oldu? BKM'den Necati Akpınar beni Sezen Aksu'nun konserlerinde seyretmiş. Dizi olaylarına nasıl baktığımı sordu. "Deli misin abi, benim alakam olmaz!" dedim. Müzikali bahane edip ikisinin birlikte yürümeyeceğini söyledim. Projenin Fil Yapım'a geçmesiyle oyunculuğa karar verdim.

* Buna Sezen Aksu'nun tepkisi ne oldu? Destekliyor tabii ki. "Senin içinde oyunculuk var" diyor. Aslında oyunculuk müzikle teknik anlamda kopuk değil. İkisini birbiriyle çok bağdaştırdım. Şarkıyı söyleyeceğiniz zaman o duyguyu hissetmeniz gerekir, canlandırdığınız kişi gibi olmazsanız o rolü canlandıramazsınız. Oyunculuk için Yeşim Ceren Bozoğlu adlı tiyatrocudan ders aldım. Çok iyi bir tiyatrocu. Bana müzikle oyunculuğu nasıl bağdaştırmam gerektiğin anlattı. Yönetmen Aydın Bulut'un da bana çok büyük katkısı var. Tabii bende de yetenek varmış...

* Sezen Aksu sizi oyuncu kimliğinizle nasıl buldu. Eleştirileri nasıl? Sezen'in bana manen çok büyük bir katkısı var. Ama henüz ağzını açıp tek bir şey söylemiş değil. Çünkü Kars'ta klip çekiminde, belki beni izlememiştir bile. Orada zor şartlarda çekim yapıyorlarmış. Ama bana en baştan beri "Sen bu işi yaparsın cici" diyor.

GÜLŞEN YÜKSEL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Haşlama et yiyen çabuk aşık oluyor
 Halle'yi 10 günde bağlarım!
 'İnanılmaz Aile'ye imzasını atan Türk
 Günde bir kadeh içki zihin açıyor
 Obezite artık Avrupalı gençlerin de düşmanı
 Siyah noktalarla savaş için patates maskesi
 Gözleriniz şişiyorsa bunlara dikkat edin
 Pratik Bilgiler
GÜLSE BİRSEL
Nahoş kurban bayramı anıları!
Bir Kurban Bayramı'nın...
AYŞE TÜTER
Gizli dünya
Un, pudra şekeri, badem, haşhaş tohumu ve...
Bilinçli kış sofrası hastalıktan koruyor
Bilinçli kış sofrası hastalıktan koruyor
Uzmanlar kış aylarına özel beslenme programı ile bağışıklık sistemini...
Çin Yağı 'Yılın Doğal Ürünü' seçildi
Çin Yağı 'Yılın Doğal Ürünü' seçildi
Son dört yıldır Almanya'da "Naturel Remedies (Doğal ürünler)...
Tezmanlar'dan anlamlı davet
Tezmanlar'dan anlamlı davet
Bayram tatilinin sömestre denk gelmesiyle birlikte, İstanbul'un...
'Dönmeyece ğim' dedi gidişi dönüşü bir oldu
'Dönmeyece ğim' dedi gidişi dönüşü bir oldu
Bundan 10 gün önce Amerika'ya yerleşeceğini söyleyen ünlü manken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.