|
|
Simit kebabı
Köftelik ince bulguru ılık su ile ıslatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Soğan, maydanoz, sarmısak ve etli kırmızı biberi harmanlayın. Kıyma, köftelik bulgur, karabiber, kimyon, nane, kırmızıbiber, tuz ve şamfıstığını ilave edip, iyice yoğurun. Yoğurduğunuz malzemeden iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yassı olarak kebap şişine saplayın. Avucunuzu ıslatıp, kıymayla şiş üzerinde 15-20 cm. uzunluğunda parmak şeklinde köfteler yapın ve kömür ateşinde pişirin. Tereyağını eritin. Şişten çıkardığınız köfteleri yağda sallayarak iyice yağa bulayın ve tabağa çıkarın. Köftelerin üstüne kaşar peyniri ve şamfıstığı döküp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 500 gram orta yağlı kıyma * Yarım su bardağı simit (köftelik bulgur) * Yarım su bardağı su (ılık) * 1 adet orta boy soğan (çok ince kıyılmış) * Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) * 4 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 adet etli kırmızıbiber (çok ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kimyon * Yarım tatlı kaşığı nane (kuru, toz haline getirilmiş) * Yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * Tuz * 1 çorba kaşığı çamfıstığı * 2 çorba kaşığı tereyağı * 100 gram kaşar peyniri (iri rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı şamfıstığı (toz halinde çekilmiş)
|