Lezzet Güneşi
Biberlerin saplı kısımlarını kesip, çekirdeklerini temizleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. 10 dakika dinlendirip, kabuklarını soyun. Kuru fasulyeleri, üzerine çıkıncaya kadar ılık su koyup, kısık ateşte yaklaşık 45 dakika haşlayıp, süzün. Bir kapta haşlanmış fasulye, zeytinyağı ve sarımsağı ezerek karıştırın. İçine sirke, 1 çorba kaşığı ılık su, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Karışımı biberlere doldurup, üzerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet etli kırmızı biber * 1 çay bardağı zeytinyağı * 4 adet sarımsak (doğranmış) * 500 gram konserve kuru fasulye (süzülmüş) * 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi * 10 sap taze kekik (doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|