Ilık ıspanak salatası
Ispanak yapraklarını ve domatesleri servis tabağına yerleştirin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı sürüp, ızgarada her iki yüzünü de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Bir kapta yağı orta hararette ısıtıp, sarmısağı rengi hafif değişene kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin. Kapari, zeytin, limon suyu, kekik ve karabiberi de katarak, karışımı 1 dakika daha ısıtın. Ilık sosu salatanın üzerine dökün, ekmeklerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram ıspanak yaprağı * 50 gram kurutulmuş domates * 12 dilim baget ekmek * Zeytinyağı Ilık sarımsak sosu: * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarımsak (dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı kapari (yıkanıp, süzülmüş) * 50 gram zeytin * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı kekik yaprağı * Karabiber (çekilmiş)
|