|
|
Piliç kalça şiş
Zencefil, soya sosu, bal ve dövülmüş sarmısağı karıştırdığınız kabın içine piliç kalça şişleri de katıp, 2-3 kez karıştırın. Üzeri kapalı olarak, buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin. Mısır unu ile karabiberi karıştırın ve kalça şişleri bu karışıma bulayın. Piliç kalça şişlerin üzerindeki fazla unları silkeleyin. Zeytinyağını kızdırın, piliç kalça şişleri kızartın. Fazla yağlarını süzdürün. Sarmısaklı sos ile servis yapın. Arzu ederseniz kalça şişleri una bulamadan fırınlayıp, sos ile servis yapabilirsiniz. Sos: Soya sosunu, balı ve sarmısağı karıştırıp, kırmızıbiberi ilave edin, bir kez daha karıştırın. Küçük bir kaba alıp, şişlerle birlikte servis yapın. (5 kişilik) * 1 küçük paket piliç kalça şiş * 1 çay kaşığı zencefil * 1 çorba kaşığı soya sosu * 1 tatlı kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı sarımsak (dövülmüş) * 1/2 su bardağı mısır unu * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1/2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Sos: * 3 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı bal * 1 adet etli kırmızıbiber (çok küçük doğranmış) * 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
|