Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Çin böreği Soya sosu ve suyu ısıtın. Etleri katıp 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Taze soğan, mantar ve soya filizini ilave edip, karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Tozşeker, tuz ve kırmızı biberi katıp, harmanlayın. Yufkaları her biri 8 adet üçgenler olacak şekilde kesin. Her bir üçgenin geniş kısmına iki çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Yufkanın sağ ve sol kenarlarından 1'er cm'lik kısmı harcın üzerine katlayın ve yufkanın sivri ucuna doğru sıkı olmayacak şekilde sarın (sigara böreği şeklinde). Börekleri kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın, havlu kağıt üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün. Sıcak servis yapın. (16 adet) * 1 küçük paket tavuk göğüs şerit * 1 çorba kaşığı soya sosu * 2 çorba kaşığı su * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş) * 1 çay bardağı soya filizi * 1 çay kaşığı tozşeker * Tuz, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet yufka * Sıvıyağ (kızartmak için)
Buzlu limon Şeker, 1 su bardağı su ve balı şeker eriyinceye kadar kaynatmadan ısıtın. Kaynama noktasına getirip, ateşi kısın ve kapağı açık olarak karıştırmadan 4 dakika kaynatın. Kalan su, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edip, karışımı 20x30 cm. ebatlarında bir kalıba dökün ve üzerini folyo ile kapatın. Katılaşıncaya kadar derin dondurucuda yaklaşık bir saat bekletin. Hızlı hareket ederek karışımı buzluktan alın, pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpın ve derin dondurucuya koyup, tekrar dondurun. Karışımı bir kere daha çırpıp, şekerli hamurlarla servis yapın. Şekerli hamurlar: Hamurları 1 cm'lik şeritler halinde kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Tarçın, şeker ve karanfili karıştırıp, üzerlerine serpin. İstediğiniz gibi şekil verip, fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 8 dakika pişirin.
(4 kişilik) * 1 su bardağı tozşeker * 4,5 su bardağı su * 1 çay bardağı bal * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 1 limon suyu Şekerli hamur: * 2 adet milföy hamuru * 10 gr. tereyağı (eritilmiş) * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 adet karanfil (dövülmüş)
Fırında incir İncirlerin üzerlerini keskin bir bıçakla çizip, fırın tepsisine yerleştirin. İncirlerin üzerlerine şeker serpip, sirke gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin. İncirleri servis tabaklarına alıp, üzerlerine koyulaşan sirke sosunu gezdirin. Arzuya göre yoğurt ya da kremayla birlikte servis yapın.
(4 kişilik) * 12 adet incir * 2 tatlı kaşığı tozşeker * 3 çorba kaşığı sirke
|