Bulgur çorbası
Bulgur, patates, domates ve soğana suyu ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Isıtılmış yağda salçayı açın ve 2-3 dakika soteleyin, naneyi ilave edip, karıştırın. Pişen malzemeleri, içinden patatesleri alarak, naneli sosa ilave edin ve çatalla iyice ezin. Haşlanmış nohutu da ekleyin. Nohutlu sosu bulgura ilave edip, karıştırın. Tuzunu ekleyip, bir iki taşım kaynatın.
8 kişilik
* 1 su bardağı bulgur (köftelik)
* 1 adet orta boy patates (soyulmuş, bütün)
* 1 adet domates (rendelenmiş)
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 10 su bardağı su (ılık)
* 1/2 su bardağı nohut
* Tuz
Sos:
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 6 çorba kaşığı nane
|