Ispanaklı kayısı
Kayısıların üzerine çıkıncaya kadar ılık su koyun, en az 1 saat dinlendirip süzün ve bir kenarlarını keskin bir bıçakla zarf şeklinde kesin. Isıtılmış bir çorba kaşığı zeytinyağında soğanı karıştırarak, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyin, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin. Tuz ve muskatı katıp harmanlayın. Kayısıların içine birer tatlı kaşığı ıspanak doldurun ve kayısıları alacak büyüklükte bir tavaya yerleştirin. Kalan tereyağını katın, kayısıların her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Kremayı ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, 2-3 dakika daha pişirip, ateşten alın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 20 adet * 20 adet kayısı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1/2 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 komposto kasesi ıspanak (ince kıyılmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 tutam muskat
* 1 su bardağı krema
|