Deniz mahsullü makarna
Ayrı kaplarda karides ve balığı bol kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın, delikli kepçe ile çıkarıp, süzün. Makarnayı tuzlu, bol kaynar suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Isıtılmış yağa sarmısakları ilave edin, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Domates ve maydanozun yarısını katın. Karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyip, ateşten alın. Makarna, sarmısaklı karışım, karides ve balığın yarısı, tuz, karabiber ve kekiği iyice harmanlayın. Üzerine kalan karides, balık ve maydanozu serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 250 gr. karides (dondurulmuş)
* 250 gr. beyaz etli balık
* 1/2 adet burgu makarna
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet taze sarmısak (ince kıyılmış)
* 2 adet domates (küçük küp doğranmış)
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber ve kekik
|