Elmalı kısır
Bulguru unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın ve süzün. Derin bir kaba alın, üzerine kaynar suyu gezdirin, bir kez karıştırın, üzerini örtün ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Bulgur, elma ve maydanozu harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve acı biber sosu ile tuz ve karabiberi de ekleyin. Tekrar iyice karıştırıp, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 300 gr. bulgur (köftelik)
* 200 ml. su (kaynar)
* 3 adet ekşi elma (kabuklu, küçük küp doğranmış)
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı acisso
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
|