kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

Devrimci olan Pınar değil; Pilot Burçin

Geçtiğimiz hafta Pınar Altuğ'un renkli aşk hayatı ile aydınlandık. Gerçi partner değişimi bir parça hızlı olmuş ama yine de kadının hayatı dillere pelesenk oldu. Konu ile ilgili en çarpıcı yorum ise televizyon yapımcısı Fatih Aksoy'dan geldi. GÜNAYDIN'da yer alan bu açıklamalara göre; Pınar toplumsal hayatımızı geliştiren bu hareketlerle bir devrimci idi! Bence bu açıklama biraz kastı aşan cürüm gibi olmuş. Öncelikle Pınar Altuğ'un başına gelenler magazinel değeri dışında herhangi bir devrimsel nitelik taşımamaktadır. Burası, kadınların erkekleri aldatamadığı bir ülke değildir. Maşallah, dostlarım belirli aralıklar çerçevesinde erkek arkadaşlarını (hem de 'çatır çatır' efekti eşliğinde) aldatmaktalar. Evet; Pınar Altuğ'unki gibi 'seri aldatmalar' daha az görülmektedir ama hem sosyal, hem sosyete hem de sanat dünyamızda bunun örnekleri vardır. Yani Pınar'ın, kafasına bir Che takkesi takmasına gerek yoktur.

CİNSİYET AYIRIMCILIĞI
Sonuçta Pınar, görünüşe göre aradığı mutluluğu bulamamakta ve belki de yalnızlık korkusu ile daldan dala atlamaktadır. Ama basında, bunu yapan erkeklerden daha kötü bir muameleye tabii tutulmaktadır. Bu aralar basına bir haller oldu zaten. Fena bir cinsiyet ayırımcılığı var. Ama ben dikkatinizi gerçek bir devrimci kadına çekmek istiyorum. Geçen cuma Finlandiya'ya uçarken Hürriyet'in sürmanşeti beni sinir etti. Haberde gerçek bir devrimci kadından Burçin Açıkgöz'den bahsediliyordu. Kişisel devrimini sosyal hayata taşıyıp pilot olan ve kocaman yolcu uçaklarını uçuran gerçek bir öncü Burçin Açıkgöz. Ama Burçin geçen hafta SKY Havayolları'na ait bir yolcu uçağını yanlış piste indirip ilginç bir olaya imza attı. Buraya kadar her şey yolunda. Bu gerçekten ilginç bir haber. Ama tam burada başlayan cinsiyet ayrımcılığı çok rahatsız edici. Haberin başlığı şöyle: 'Kule mi hatalı yoksa Türk Kadın Pilot mu?' Bu cümlenin satır arası şöyle: "Alttaki kocaman resmini koyduğumuz kadın, hostes değildir. Pilottur ama elinin hamuru ile uçak kullanmaya kalkışınca bu çok komik olaya imza atmıştır."

HABER ÖYLE VERİLMİŞ Kİ!
Ne zamandan beri bu ülkede insanlardan bahsederken önlerine cinsiyetlerini yazıyoruz? Erkek avukat, erkek doktor, erkek polis... Liste uzatılabilir. Konu aynı mesleklerden bir kadın olunca hemen cinsiyet yapıştırılmakta! Ama görünüşe göre bazı işleri kadınların yapması basından erkek arkadaşlarımızı şaşırtmakta. Üstelik haber, ön sayfada öyle bir verilmiş ki; sanki Burçin'in İngilizcesi yetersiz ve indiği yanlış pist; başka bir şehirde. Haberin devamında; bir insanın İngilizce bilmeden uluslararası uçuş yapmasının zor olduğu, indiği yanlış pistin doğru pist ile yanyana olduğu ve hatta daha önce Alman ve Polonyalı 'erkek' pilotların buraya yanlış iniş yaptığını anlıyoruz. Ben hızımı alamadım bizim uçağın kokpitinden çıkan bir 'erkek' pilota "Nasıl yani?" diye sordum. Bunun olabileceğini ve zaman zaman olduğunu, kadın pilotların da kendileri ile aynı işi başarıyla yapıp aynı parayı aldıklarını söyledi. Şimdi 4122'ye SMS'lerinizi bekliyorum. Sizce abartıyor muyum? Peki sizin bir fikriniz var mı? Hadi tartışalım! Perşembeye köşem sizin...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aşkın ve zarafetin senfonisi...   / 17-08-2006
 İbo'dan rövanşımı aldım ben!   / 15-08-2006
 Ona bir şey olmaz!   / 10-08-2006
 Gelme diyemedim   / 08-08-2006
 İlk yirminci yılı kutladık   / 03-08-2006
 Konserde elle tacize uğradım!   / 01-08-2006
 Nurseli İdiz: İyi malzeme   / 27-07-2006
 Size hiç teşekkür ettim mi?   / 25-07-2006
 Hani diyorum ki mesela; Beyaz & Ben!   / 20-07-2006
 Şişmanın aşkı da zor!   / 18-07-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Devrimci olan Pınar değil; Pilot Burçin
Geçtiğimiz hafta...
HAKAN & UTKU
Ali Atıf Bir ve Bursa'nın imajı
Ali Atıf Bir hocamız,...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Pınar Pınar'ın evine mi gireceksiniz?
Günlerdir aynı...
SEDA KAYA GÜLER
Devrimci kadınlar
Hatırlayacaksınız Fatih Aksoy,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle...
Kanser önce kardeşimi sonra göğsümü aldı
Kanser önce kardeşimi sonra göğsümü aldı
Meme kanserinden ölen kız kardeşinin yasını bile tutamadan kendi...
Adet ağrılarını sporla yenin
Adet ağrılarını sporla yenin
Kadınların ve genç kızların çoğu adet öncesi sinir, stres ve...
Bu ilişki işlerime olumsuz yansıdı!
Bu ilişki işlerime olumsuz yansıdı!
Pınar Altuğ'un son aşkı Yağmur Atacan GÜNAYDIN'a konuştu: Gazetelerde...
Taşbebek'in doğum günü kavgalı sona erdi
Taşbebek'in doğum günü kavgalı sona erdi
Türkiye'nin 'taşbebek'i Gönül Yazar, 70 yaşına bastığı geceyi 32...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.