Börekis
Unun ortasını havuz gibi açın, yağ, kabartma tozu ve suyu ilave edip, dairesel hareketlerle una yedirin ve hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Düz, unlu bir yüzeyde hamuru 33 mm. kalınlığında açıp, su bardağı ağzıyla 6-7 cm. çapında daireler kesin. Lor ve rokayı çatalla ezerek iyice karıştırın. Her bir dairenin ortasına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyun, hamurun kenarlarını yukarı doğru ve hafifçe burarak bohça şeklinde toplayıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER 16 adet * 100 gr. un (elenmiş)
* 50 gr. margarin (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı su
* 50 gr. lor peyniri (taze, tuzsuz, yağlı)
* 5 sap roka (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)
|