kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

Sonu Michael gibi mi olacak?

Tarkan, büyük bir medeniyet örneği göstererek eski sevgilisi Elif Dağdeviren'in yapımcılığını üstlendiği 'Dondurmam Gaymak' filmini izlemeye gitti geçen hafta. Yanında da bu medeni hareketin gerçekleşmesinde anlayışı ve kültürü ile büyük rol oynayan Bilge Öztürk vardı. Ama sanırım, gece öncesinde Tarkan için bir suikast hazırlığı ihbarı yapılmıştı! Lakin mekana giderken ve gelirken gözlemleyip dehşete kapıldığım 'koruma terörü'nün başka bir açıklaması yapılamaz. Tıpkı, sürekli güvenlik sorunları yaşayan Amerikan başkanlarının, İngiltere Kraliçesi'nin korumaları gibi, Tarkan'ın arazi aracının etrafında korumalar yürüyordu. Sanırım benzeri koruma sistemini bir de halkın kokusundan korkan Michael Jackson yaptırırdı eski mutlu günlerinde!

ARTIK BİZİ BEĞENMİYOR

Tarkan'ın başına gelenler bu ülkede çok az insanın başına geldi. Almanya'nın minicik bir kasabasında doğup, Türkiye'nin başının üzerinde gezdirdiği star olma sürecini kaldırmak tabii ki her insan için çok zor. Zaten Tarkan da geçmişte yaptığı hatalarla bunun ne kadar zor olduğunu hepimize gösterdi. Ancak özellikle Dağdeviren ilişkisi ile başlayan kişisel gelişim sürecinin, ABD'de yaşamaya başlaması ve İngilizce öğrenmesiyle zirveye ulaştığını hayal ettik. Onu en son Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nun kulisinde müthiş konseri sonrası görmüştüm ve orada konuştuğumuz iki-üç cümleyi bile yazdım diye inanılmaz köpürmüştü. Görünüşe göre Tarkan artık bizi beğenmiyor! Mesela ona göre ülkemizde gerçek bir talk show yok! Hepimizin bayıla bayıla izlediği Beyaz ve Okan, ona göre başarısız. Tarkan'a göre talk show'un hası Amerika'da yapılıyor. Bu nedenle zat-ı şahaneleri bu iki programcının da tekliflerini geri çeviriyor. Demek ki Sezen Aksu'dan tutun da Cem Yılmaz'a kadar bu show'lara çıkan isimleri işten hiç anlamıyor. Sabahlara kadar bu programları izleyip zaman zaman gülme krizleri geçiren bizler ise zeka özürlüsüyüz! Böyle diyen birisinin şimdiye kadar Larry King, David Letterman veya Jay Leno'ya çıkmış olması gerekir ama hayır, bu arkadaşlar Tarkan hakkında herhangi bir bilgiye sahip gibi görünmüyorlar; lakin büyük umutlar beslediği yabancı albümü bir başarısızlık örneği olmuş durumda. Bizim Tarkan'ımız başarısızlıklara pek alışık değildir. Çünkü biz, o kapı gıcırtısına dans etse alkıştan ellerimizi patlatırız. Ama gavurlar pek oralı olmadı. Eğer Tarkan acilen yerli bir albüm yapmazsa durumu hiç de parlak olacağa benzemiyor. Çünkü 'Dondurmam Gaymak' filminin galasında gördüğümüz Tarkan; o kadar gergin, tuhaf ve etrafına saygısız bir tablo çiziyor ki... Kardeşim, sen bir film izlemeye gelmişsin, ki biz seni içinde Sezen Aksu olmayan herhangi bir kültürel veya sanatsal etkinlikte görmeye alışık değiliz; bir-iki fikir beyan et filmle ilgili! New York'ta yaşarken edindiğini düşündüğümüz kültürel birikimini göster, Elif'in yanında kameralarla konuş, kıza gerçekten destek ol! Ama nerde... Tarkan korumalarıyla 'Amerikan Başkancılığı' oynamaya gelmiş sanki. Film çıkışı kendisine uzanan mikrofonlara otomobilinin camı arkasından tuhaf, şımarık cümleleriyle cevap verirken "Tarkan Bey, neden içeride konuşmadınız, rezil olduk burada üst üste" diyen muhabir kıza yanıtı ise her şeyi anlatıyor: "Yürü, anca gidersin!" Kız uzaklaştıktan sonra da uzatıyor: "Kadın deli galiba."

JACKSON GİBİ GEZİYOR
Benzeri replikleri, kültür seviyesi düşük adamlarla yaptığınız trafik kavgalarında filan duyabilirsiniz. Tüm bu görüntüler gözümün önüne Tarkan'ın büyük hayranı olduğunu bildiğim (lakin hatırlarsınız bir ara İnönü konserlerinde filan şarkı sonlarında 5 dakika durup Vahe Kılıçarslan tadında Michael Jackson tavırları sergilerdi) Michael Jackson'a benziyor. Ancak Tarkan neredeyse Jackson'un kafayı sıyırıp, halktan, insan kokusundan, havadan, kuştan korkmaya başlayıp ağzını kapatarak gezdiği dönemi yaşıyor. Tarkan, silkelen ve kendine gel! Bir hayranın, eski bir arkadaşın olarak söylüyorum bu yaptıkların hiç de eskisi gibi şöhretini beslemiyor. Çünkü medyanın provoke edilerek çıkarılan olaylardan ekmek yenilen dönem sona erdi. Artık üretim önemli... Biliyorsun, çok sevdiğin Michael Jackson anavatanını bile terk etti, Bahreyn Kralı'yla kabiliyetli Araplar'a albüm yapıyor! Aman dikkat megastar!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Adam gibi adamın filmi: Hayatımın Kadınısın   / 23-11-2006
 MTV'yi rahat bıraksak?   / 21-11-2006
 Kaçıın, İstanbul'a obezciler geliyor!   / 16-11-2006
 Kulağıma pıhtı indi   / 14-11-2006
 Adını aldığım kadının aşkı...   / 09-11-2006
 Amerikan beleşçisi: YouTube   / 07-11-2006
 Drakula'yı unutun 'Eve Dönüş' korkunç   / 02-11-2006
 Aaa, Cem Yılmaz kızmış!   / 31-10-2006
 Dinçöz, Tanrıyar'la evlenecek mi?   / 26-10-2006
 Her Şey Çok Güzel Olacak-2   / 24-10-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Sonu Michael gibi mi olacak?
Tarkan, büyük bir medeniyet...
ÖZAY ŞENDİR
İhanet ödülü!
Bulgar kız arkadaşından ayrılıp evine...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Pınar'lık gerçekler
Pınar Altuğ geçtiğimiz hafta bir...
SEDA KAYA GÜLER
Sabah programlarının işlevi ne olmalı?
Sarı kurdele...
AYŞE TÜTER
Topalak
Kıyma, bulgur, yumurta, soğan, karbonat ve tuzu...
Okul baskısı yapacağınıza beslenme eğitimi verin
Okul baskısı yapacağınıza beslenme eğitimi verin
Çocuklar artık okuluna servisle gidiyor, fast food kültürüyle...
Panik atak diyabeti tetikliyor
Panik atak diyabeti tetikliyor
Modern toplumun en yaygın psikolojik rahatsızlıklarından biri olan...
Yeni bir rekor peşindeler...
Yeni bir rekor peşindeler...
Başkanlığını Mine Narin'in yaptığı, kurucu üyeleri arasında Ayşen...
Kuzu kurda emanetmiş!
Kuzu kurda emanetmiş!
Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar, reşit olur olmaz İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.