kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

Tek gecelik kaçamak öyle bir affedilir ki...

Dünkü SABAH gazetesinin sürmanşetinde bu soru vardı: "Bir gecelik kaçamak affedilir mi?" Tamer Karadağlı ve Deniz Uğur'un başrollerini paylaştığı 'Hayatım Sana Feda' isimli dizi bu soru üzerine oturtulmuş. Belli ki; dizinin de şekli itibariyle bu soruyu biz kadınlara soruyorlar. Vallahi bu sorunun cevabı açık ve net: Affedilir, hatta öyle bir affedilir ki; bu haltı yiyen adam bile şaşırır! Ama iç dünyamızda hiç de o kadar net değildir işler. Aslında bir süre bu durumla yüzleşmekten kaçarız. Gördüğümüz tüm delilleri görmezden gelir, Sherlock Holmes'luk yapıp bulduğumuz saçları "Yok yok canım, başkasınındır" diye sümen altı ederiz. Çünkü yüzleşmek hiç de eğlenceli değildir ve kimbilir insan kendini bir anda yeniden bekarlar marketinde bulup, "Merhaba Ben Rahşan" cümlesini tekrar, tekrar ve tekrar söylemeye yeniden başlayabilir.

İtiraf etmesi beklenir

Bu nedenle önce sanki ilişkide bir sorun varmış gibi davranılır. Üzerinizden eksik olan ilgisi, dalıp dalıp iç baygınlığı geçirmesi, cep telefonu ile olan ilişkinin tuhaflaşması (ki bazı vakalarda suçlu cep telefonu ile çok yakınlaşırken, kimilerinde ise cebin sesini kapatıp uzaklaşıyor), durup dururken kilonuzasaçınıza- giyim tarzınıza laf etmesi konu edilerek kavga çıkarılır. Ve karşı taraftan okkalı bir itiraf gelmesi beklenir. Bu arada gözyaşı kanallarına bolca gözyaşı yığınağı yapılır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında sizin söylemenizdense; 'bu haltı yiyen' sevgilinizin 'sevinince kuyruğunu sallayan, suçlu hissedince kuyruğunu bacakları arasına sıkıştıran dört ayaklı evcil hayvan' kıvamında kendisinin söylemesi makbuldur. Biz kadınlar, erkekteki suçluluk duygusunun ne kadar işe yaradığını ve çiçek, romantik bir akşam yemeği, tek taş pırlanta (maddi duruma göre mercimek ve fındık arasında farklı boyutlarda), Viagra takviyeli sıcak bir gece olarak geri döndüğünü biliriz.

Yüzleşme faslı ağırdır

Bu nedenle itiraf ettirene kadar evin içinde; yağmurda kapıda kalmış kedi yavrusu bakışımızla gezer dururuz. İtirafa geldiğinde ise tırnaklar çıkıverir! Aslında neler döndüğünü bilmemize rağmen ağır bir yüzleşme faslı geçiririz. Önce insanın kalbi kulaklarında atmaya başlar, sonra sanal kerpetenler kollarınızdan gerçek et parçaları koparır. Bu arada akşamdan ısladığınız gözleriniz bu organizasyonun en değerli parçaları olan gözyaşlarını salıverir. Önce bir boy yıkılınır, arkadaşlarla uzun uzun konuşulur ve bu arada gaza gelinir. Tabii ki, sevdiceğimizi bir şırfıntıya kaptırmayacağız ve sonuna kadar savaşacağızdır! Eğer sevgili meşhur değilse ve köşe yazarları ilişkinizi tüm hafta çeşitli boyutları ile tartışmayacaksa, bunu arkadaşlarınızdan rica edersiniz ve her arkadaş, köşe yazarı titizliğinde sevgilinize yorumlarını dile getirir.

Eve gelirse tamamdır
Bu arada siz dip boyanızı yaptırır, uzun zamandır gözünüze kestirmiş olduğunuz ama evin daha önemli ihtiyaçları olduğu için almadığınız gül kurusu iç çamaşır takımını satın alırsınız. Bu arada da bu durumun tek gecelik bir ilişki olması için dua edersiniz. Tabii güçlü olmanız; "Onunla da böyle öpüştü mü?", "Sevişirken 'kraliçem', 'tanrıçam' kelimelerini kullanıyor mu?", "Seviştikten sonra sarılıyor mu, yoksa size yaptığı gibi kıçını dönüp uyuyor mu?" gibi nezih sorularla boğuşmanızı engellemez. Final ise itiraf sonrası geçirilecek olan gecedir. Eve gelirse tamamdır, nedense yenilgi büyük olduğu halde kendinizi muzaffer bir kumandan zannedip havaya girersiniz. Erkekse bir kez daha paçayı kurtardığı için mutlu, yeni maceralara doğru güvenle ilerleme gücünü bulur!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ferrari'yi satan ama devretmeyi unutan bilge!   / 19-12-2006
 Dalga geçilemeyecek kadar kötü bir film   / 14-12-2006
 Rifampin istiyorum   / 12-12-2006
 Erkeğin şarjı üzerine   / 07-12-2006
 Fakir gurmenin Kanyon Konyalı rehberi   / 05-12-2006
 Müjdat Hoca'nın dili sürçtü (umarım)!   / 30-11-2006
 Sonu Michael gibi mi olacak?   / 28-11-2006
 Adam gibi adamın filmi: Hayatımın Kadınısın   / 23-11-2006
 MTV'yi rahat bıraksak?   / 21-11-2006
 Kaçıın, İstanbul'a obezciler geliyor!   / 16-11-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Tek gecelik kaçamak öyle bir affedilir ki...
Dünkü SABAH...
ÖZAY ŞENDİR
Bir gecelik kaçamak bazen affedilir
atv'nin Sana Feda'...
İlacı gizli içiyorum eşim beni Superman sanıyor
İlacı gizli içiyorum eşim beni Superman sanıyor
Erkeklerin yarısından fazlası cinsel gücü artıran ilaçları...
Göçük altında kalmış gibiydim
Göçük altında kalmış gibiydim
Dokuz ay önce eşi Kudret Sabancı'nın oyuncu Sanem Çelik'le ilişkisi...
Mirkelam martılarıyla geliyor!
Mirkelam martılarıyla geliyor!
Müzik hayatındaki onuncu yılını tamamlayan Mirkelam'ın beşinci stüdyo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.