kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinan Ozedincik @ SABAH
 
Pera'da Ginza...
Yüzde 100 Bursa

Pera'da Ginza...

Ginza; devasa alışveriş merkezleri ve gece kulüplerinin parladığı dünyanın en pahalı mekanı... Tokyo'nun zengin mahallesi Nişantaşı benzeri bir muhit. Dünyanın en yüksek emlak fiyatlarına sahip yerlerinden biri... Dünyanın en güzel giysilerini giyen kızların olduğu bir mekan... Kılık kıyafeti özensiz bir kişiye bile rastlamanız mümkün değil. Güzel kokan, güzel giysiler giyen, kibar ve eğitimli insanları Ginza sokaklarına salmışlar hissine kapılıyor insan... Bunları neden mi yazdım? Beyoğlu Richmond Oteli'nin altındaki Sushico Pera'nın yeni adı Ginza... Mekana gittiğinizde kendinizi Tokyo'dan farklı hissetmiyorsunuz. Mekan, Türkiye'nin en seçkin Uzakdoğu restoranı olma iddiasında.

MEKANIN DOĞUMU
1997 yılında ODTÜ'lü Selim Yalın ve Baran Dumanoğlu tarafından kurulan Sushico Chinese in Town, dokuz restoranı ile Türkiye'nin lider Uzakdoğu restoranları zinciri konumunda. Hizmet ve yiyecekler oldukça başarılı ancak fiyatları ortanın üstünde... Kapıda Çinli bir bayanın sizi karşılaması, sürekli masayla ilgilenmesi, mekan sahibinin gelip muhabbet etmesi, mekanı mekan yapan önemli etkenlerden... İşte bu iki arkadaş, 10 yıl sonra kaliteli yemek ve müzik ile eğlencenin olduğu bir mekan yaratmak isteyince Ginza doğdu. Zincirin premium konsepti olan Ginza, farklı hizmet kurgusu, dekorasyon konsepti ve mönüsü ile Pera'daki benzersiz lokasyonunda hizmete girdi. Restoranda mönüler, Çin, Tayland ve Japon aşçı kadrosuyla tamamen aslına sadık kalarak hazırlanıyor. Robota Grill gibi Türkiye'de ilk defa sunumu yapılan Uzakdoğu yemeklerini mönüsünde barındıran mekanın geniş sushi mönüsü de dikkat çekiyor. 200 kişi kapasiteli Ginza, yalnızca mutfağı ile değil, 14 metre uzunluğundaki barıyla da yemek öncesinde ya da sonrasında akşam üstü ve gece keyifli vakit geçirmek isteyen müşterilerine hizmet veriyor. Deneyimli barmenler, İstanbul'un en tutulan DJ'leri ve geniş içki mönüsü ile barı, Beyoğlu'nda eksikliği duyulan gerçek bir bar deneyimini hayata geçiriyor.
Tel:0212 243 87 65

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Türk mutfağı rakı-kebap demek değil"   / 14-12-2006
 Uludağ bu kış canlanıyor   / 07-12-2006
 Antonio Ricci   / 30-11-2006
 Sosyetede meyhane dönemi başlıyor   / 23-11-2006
 Üç büyük imparatorluğun lezzetleri   / 09-11-2006
 Kebabın mabedi   / 19-10-2006
 Bir Bebek klasiği   / 12-10-2006
 'Benim evim, senin evin'   / 05-10-2006
 Bu kış İstanbul'da neler olacak?   / 28-09-2006
 Herkes orada... Orası Midpoint   / 21-09-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Levent Kırca bu çizgiyi hiç yakalayamadı!
Geçen...
ÖZAY ŞENDİR
Böyle ölüm olur mu?
Nazım Hikmet 'Tahir ile Zühre...
SİNAN ÖZEDİNCİK
Pera'da Ginza...
Ginza; devasa alışveriş merkezleri ve...
AYŞE TÜTER
Haşhaşlı yarma
Maya ve tozşekeri suda eritin.
BCG kanser aşısı da oldu
BCG kanser aşısı da oldu
Henüz tek bir aşıyla kanserden korunmak mümkün değil ama var olan...
Ender Hanım'da ne ayak varmış!
Ender Hanım'da ne ayak varmış!
Akfil'in ortağı Ender Mermerci'nin bu yılki yılbaşı tatil programı,...
Phuket'te ön balayı!!!
Phuket'te ön balayı!!!
Güzel oyuncu İpek Tuzcuoğlu'nun yaklaşık bir yıldır flört ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.