Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Kimler taşıyıcı anne olur?
Sağlıklı ve rahmi olan bir kadın, menopoza girmiş bile olsa taşıyıcı anne olabilir. Dünyada, özellikle kızları için doğuran anneleri çok görüyoruz.

* Hangi durumlarda kadınların bir taşıyıcı anneye ihtiyaçları oluyor?
Rahim tüberkülozu geçirmişse, yaptırdığı kürtajlardan sonra rahminin içinde yapışıklar oluşmuşsa ya da rahmi kanser nedeniyle alınmışsa; kişi bu tür bir ihtiyaç içine girebiliyor.

* Taşıyıcı anne ile yumurta sahibi anne, hamilelik boyunca görüşmeli mi?
Birbirlerini yakından tanımalarının anlamı yok. Okuduğum yayınlara göre; fazla ruhsal bağlantı kurmamaları daha sağlıklı.

SOYUNUN DEVAM ETMESİNİ İSTEYEN KADINLARIN TERCİHİ!
* Kadınlar neden evlat edinmek yerine taşıyıcı annelikle çocuk sahibi olmak ister?
Yumurtalıkları çok iyi çalışan ancak rahmi bulunmayan kadınlar, kendi soylarının devamını isteyebilirler. Bu; onların kararıdır. Tıp da buna izin veriyorsa, bu yolu deneyebilirler. Ben, taşıyıcı anneliğin devlet kontrolü altında yapılmasını isterim. Bu; magazinleştirilmemesi gereken bir sağlık sorunudur.

* Siz, bugüne kadar kaç kadının taşıyıcı anne olma talebini kabul ettiniz?
Kıbrıs'ta yasak olduğu için biz bu talepleri Yunanistan'a yönlendiriyoruz. Sonuçta insanlar buna karar verdilerse, onları kınamak doğru olmaz. Aksine onlara, genel bilgi verilebilir.

ÜLKELER ÖNCE TARTIŞTI SONRA HEPSİ KENDİ YASASINI KOYDU
Taşıyıcı annelik, son 30 yılda tüp bebek uygulamaları ile birlikte gelişti. Bütün dünyada uzun uzun tartışıldı. Son çare olarak görüldüğü için Avrupa Birliği ülkeleri, bu uygulamaya pozitif bir yaklaşım göstermeye karar verdi. İlk vaka 'Cotton Baby' (Pamuk Bebek), ikinci vaka ise 'M Bebek' olarak biliniyor. Bunlar, Amerika'da 1986 yılında ortaya çıktı. Aileler bebek için anlaşma yapmıştı. Olaylar mahkemeye yansıdı ve ailelerin kendi aralarında yaptıkları anlaşmalar onaylandı. Bu iki vakadan sonra, taşıyıcı annelik konusunda yasalarda boşluk olduğu görüldü ve tüzükler ortaya çıktı. Bütün ülkeler, kendi kanunlarını seçti. ABD'de New Jersey, Arizona ve Michagan dışında taşıyıcı annelik serbest. Almanya, İsveç, Norveç ve İtalya yasakladı. Avustralya'da da bir eyalet dışında serbest. İngiltere'de de serbest ve aileler taşıyıcı annenin masraflarını bebek doğana kadar üstlenebiliyor.