Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Taşıyıcı anne istemezse, doğan çocuğu vermeyebilir mi?
Bilmiyorum çünkü ailelerin çoğu ile daha sonra diyaloğumuz kopuyor. Hayatlarının nasıl devam ettiğini inceleyemiyoruz. Girit'te yalnızca operasyon yapılıyor ve hamilelik gerçekleşiyor. Bu konuda bilgimiz yok. Taşıyıcı annenin çocuğa bağlanması mümkün. Ama çocuk yumurtayı verenindir. Bu da; DNA testinde yüzde 100 belli olur.

* Taşıyıcı annenin doğurduğu bir bebek, nasıl yumurtayı veren annenin nüfusuna kaydedilebiliyor?
Biz, ona da karışmıyoruz. Türkiye'de yasak olduğu için aileler muhtemelen zorlanıyorlardır. Annenin evde doğum yapmış gibi gösterilmesi gerekiyor. Bunlar aile için son derece yıpratıcı süreçler. Ama insanlardaki anne-baba olma arzusu, bütün bu zorlukların aşılmasını sağlıyor.

BEDAVAYA TAŞIYAN DA VAR 40 BİN DOLAR ÜCRET ALAN DA!
* Profesyonel olarak taşıyıcı annelik yapanlar var mı?
Türkiye'de bu konuda bir girişim yok. Ama konu annelikse, bir kadın dünyanın neresinde olursa olsun her imkana ulaşmak istiyor. Mesela Bir Türk aile Amerika'da yaşayan bir Türk kadını taşıyıcı anne olarak bulmuştu. Doğurduktan sonra çocuğu aldılar çünkü Amerika'da anlaşma yapmışlardı. Kaliforniya'da hukuki olarak sözleşme yapılabiliyor, kontratın hukuki geçerliliği var. Sonra bize Girit'e taşıyıcı anne ile gitmek isteyen başka bir aile başvurdu. Yanlarında yine aynı taşıyıcı kadın vardı.

* Taşıyıcı anneler için üst üste doğum yapmak sakıncalı değil mi?
Amerika'nın bazı bölgelerinde bu işin pazarı oluşmuş durumda. Daha önce taşıyıcı annelik yapmış kadınlar daha fazla tercih ediliyor. İlk kez taşıyıcı annelik yaparken 10 bin dolar ücret alan kadınlar, ikinci ya da üçüncü kez yaptıklarında ücretleri 30-40 bin dolara çıkıyor. Sadece vicdani olarak bir kadını anne yapabilmek için taşıyıcı annelik yapanlar da var. Onlar genelde, hamilelik döneminde düzenli beslenmek için gider masraflarını alıyor.