Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* En çok kimler taşıyıcı annelik talebinde bulunuyor?
Yumurtalıklarında herhangi bir sorun olmamasına rağmen çeşitli nedenlerle rahmi olmayanlar ya da sürekli düşük yapan kadınlar talep ediyor. Anne, baba ve taşıyıcı anne, bize birlikte geliyor. Operasyon beş-altı günde bitiyor.

SÜRECE KATLANMAK ZOR!
* Kimler taşıyıcı anne oluyor?
Herhangi bir yaş sınırı yok. 20-35 yaş arasındaki her sağlıklı kadın, taşıyıcı anne olabilir. Önemli olan üreme gücü değil, rahmin yeterli olmasıdır. Bir keresinde merkezimize Anadolu'dan bir çift geldi. Kadının doğuştan rahmi yoktu. Türk bir taşıyıcı bulup, anne-baba oldular. Şimdi, son derece sağlıklı bir çocukları var.

* Baba adayları bu uygulamaya nasıl yaklaşıyor?
Erkek için herhangi bir sorun yok. O, soyunu sürdürebiliyor ve eşinden bebek sahibi olabiliyor. Sadece eşi hamileliği yaşayamıyor o kadar. Zaten genelde taşıyıcı annelik yolunu seçen çiftler birbirine çok bağlıdırlar. Bu sürece çift olarak katlanmak ve ayıp, günah ya da yasak kavramlarına karşı bu yolla anne-baba olmaya karar vermek atılması çok kolay bir adım değildir. Genellikle, eğitim düzeyi yüksek çiftler bu yöntemi tercih ediyor.

AKRABALAR TERCİH EDİLİYOR
* Türk aileler, kendi akrabalarını mı, yoksa hiç tanımadıkları birtakım kişileri mi taşıyıcı anne olarak kullanmayı tercih ediyor?
Gözlemlediğim kadarıyla, öncelikle yakın çevrelerinden bir taşıyıcı anne bulmaya çalışıyorlar. Sonuçta, aile içinde bu tip durumların algılanması çok daha kolay oluyor. Mesela bizim, kardeşinin çocuğunu taşımak için Girit'e götürdüğümüz bir aile oldu. Başarılı bir süreç geçirdiler. Şu anda o ailenin çok sağlıklı bir çocuğu var.