Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Bardak mantısı
Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin. Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 40 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* Alabildiği kadar un
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz İçi için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 250 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* Tuz Üzerine:
* Yarım paket margarin
* Yarım kg. sarımsaklı yoğurt
* Maydanoz
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı