Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Köfteli tarhana
Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su bardağı suyu koyun, kaynayınca ıslatılmış tarhanayı...devamı
Bardak mantısı
Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.devamı
Somun böreği
Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp, doğranmış ekmekleri sıkı sıkı dizin. Çukur bir kapta...devamı
Kazandibi
Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin. Teflon kenarlı...devamı
Tavuklu yaprak sarma
Tavuk etini çok küçük kıyın. Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin. Birkaç kez...devamı
Karamelli irmik
Şekerin yarısını küçük bir tencereye alın, orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin. Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun. Diğer taraftan sütün içine yumurta, irmik,...devamı
* Mantar kavurması
* Bahriyeli balık
* Ispanak tarama
* Prenses makarna
* Sazande
* Fırında mantı
* Bulgurlu iç
* Kabak everest
* İmambayıldı
* Yoğurt tatlısı
* Piliç kaymaklı
* Fındıklı baklava
* Pirinç Çorbası
* İç Baklalı Yaprak Sarma
* Bademli ayva kompostosu
* Kereviz göbeğinde pırasa
* Beykoz kebabı
* Kara çuval helvası
* Umaç
* Ispanaklı sufle
* Şekerpare
* Bezelye salatası
* Elbasan tava
* Düğün çorbası
* Cevizli meyve kompostosu
* Domates çorbası
* Duvaklı makarna
* Domates böreği
* Yeşil yayla tatlısı
* Dağar kebabı
* Çeşminigar çorbası
* Yayla böreği
* Piliçli kadınbudu köfte
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı