Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Kereviz göbeğinde pırasa
Kerevizi ayıklayıp yıkayın. Limonla ovun ve tencereye dizin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı koyun. 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını, tuz ve 1 şekeri ilave edin. Üzerine 2 çorba kaşığı limon suyunu gezdirin. 1 su bardağı su ekleyip, enginarların üzerine bir tabak kapatın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir başka tencerede uzunlamasına doğradığınız ince kıyılmış pırasayı kalan yağla birlikte soteleyin. Küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve 1 şekeri ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte pişirin. Bir limonun suyunu sıkın. Kerevizler soğuyunca servis tabağına alın. Ortalarına taze pırasaları koyun. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg kereviz
* 1 limon
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 3 adet soğan
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 3 adet soğan
* 3 adet domates
* 2 kesme şeker
* 1,5 su bardağı su
* 2 adet pırasa
* 1 çay bardağı
* Zeytinyağı, tuz
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı